Papírsárkány készítése házilag

Papírsárkány készítése házilag

A család egy tagja vágjon színes papír- és újságpapírcsíkokat, egy másik vágja méretre a zsinórt, míg a harmadik kötözze össze a pálcákat. Vonjuk be az egész családot egy vidám kreatív projektbe: egy égig szökő színes családi papírsárkány készítésébe!


Ennek a gyönyörű papírsárkánynak az elkészítésében az egész család részt vehet. Vágjunk bele!
Amire szükségünk lesz:

 • három – 60, 80 vagy 100 cm hosszú – balsafa vagy hasított nád pálca
 • vékony drót
 • fényes papír vagy finom nejlon anyag
 • zsineg vagy damil
 • színes papír- vagy újságpapírdarabok a papírsárkány farkához
 • ragasztó
 • ragasztószalag
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Elkészítése:

 • Keressük meg a pálcák közepét, kereszt alakban fektessük egymásra és szorosan kössük őket össze a zsineggel, damillal vagy a vékony dróttal. Ejtsünk egy-egy kis bemetszést a végeken, majd fűzzük át rajta a zsineget. Győződjünk meg róla, hogy elég feszes-e, mivel a sárkányunk csak így lesz pontosan súlyozva. Ezzel el is készült a papírsárkány kerete!
 • Vágjunk ki egy darabot az általunk választott papírból vagy nejlonból. A megfelelő forma kivágásához először fektessük rá a keretet, és mindenképpen hagyjunk rá a széleken, mert a keretre rá kell hajtanunk és úgy leragasztanunk. A ragasztó felkenése után a sárkány testét megerősíthetjük ragasztószalaggal is. A lényeg az, hogy mindenhol feszes legyen!
 • Ha mintás papírt vagy anyagot választunk, nézzük meg, hogy helyes irányban ragasztjuk-e fel a testet a keretre, és jó helyre fog-e kerülni a sárkány farka, illetve az irányító zsineg. A zsineg felhelyezését két szomszédos oldallal kezdjük (ha mintás papírt vagy anyagot használunk, ide kerüljön a minta alsó része): mindkét pálcához rögzítsünk egy-egy, az oldal hosszának felével megegyező hosszúságú zsineget. Tehát, ha pl. 60 cm-es a pálca, 30 cm legyen a zsineg. Szorosan csomózzuk össze a két zsinegdarabot, és a csomóhoz kössünk hozzá egy harmadik zsineget. Ez lesz a papírsárkány farka, tehát hagyjuk hosszabbra – legalább a pálcahossz négyszeresére (tehát 60 cm-es pálcák esetén 2,4 méterre) vagy hosszabbra. A kis színes papír- vagy újságpapírcsíkokból készítsünk ‘csomókat’ és 20 cm-erenként rögzítsük a hosszú zsineghez.
 • A papírsárkány-készítés legnehezebb része – és egyben a sárkány megfelelő működéséhez a legfontosabb is – a futtató zsinór. Itt különösen figyeljünk! Két zsinórt ugyanannak a két pálcának a másik feléhez kell rögzítenünk, ahová korábban már két másikat kötöttük. Az újonnan rögzített, a rudak hosszával megegyező hosszúságú zsinegeket kössük a rudakhoz, illetve egy harmadik, ugyanolyan hosszúságút a két rúd találkozásához (a kereszt középpontjába). Ezt a három zsineget erősen csomózzuk össze és a hosszú, majd kezünkben tartott futtató szálat ehhez kössük hozzá.

Annyira nem is volt nehéz, igaz? Íme, készen áll a család a nagy kirándulásra – papírsárkánnyal felszerelve!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

HoMarcsi

HoMarcsi

Jelentett

Kipróbálnám a Lenort..., de nem találom :(

 • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632