Patchwork táska készítése

Patchwork táska készítése

A patchwork hatás azáltal érhető el, hogy négyzet és téglalap elemeket rögzítő csíkokkal mintegy keretbe foglalunk.


Amire szükség lesz:

 • A patchwork minta letöltése itt
 • Csipkés szélű, klasszikus stílusú textilszalvéta
 • A szalvétától színükben és mintájukban kontrasztosan eltérő pamutanyagok
 • Krémszínű textil a szalvéta hátlapjához
 • Varráshoz használható jelölő toll
 • Vonalzó
 • Ragasztóháló steppeléshez
 • Teflon bevonatú fólia
 • Megfelelő színű varrócérnák
 • A vágáshoz
 • Görgős vágó
 • Éles kisméretű olló

Fontos: A kifejezetten tűzéshez használt ragasztóháló és teflonbevonatú fólia jobb rövidáru szaküzletben kaphatók.

A szabás előtt
Avassuk be külön-külön a pamutanyagokat, hogy eltávozzon belőlük a keményítő és később biztosan ne eresszék a színüket.

Az anyagok kivágása
Fontos: A méretek megadásakor mindenhol 5 mm ráhagyással számoltunk. A pamutanyagok szegélyrészeit vágjuk le és vonalzó valamint jelző toll segítségével a kivágás előtt pontosan rajzoljuk meg a szabásmintát. Az összekötő csíkokhoz válasszuk ki az egyik mintás pamutanyagot. Görgős vágó segítségével vágjuk ki a szükséges darabokat. A mintás pamutanyagokból vágjunk ki 15 cm-es, különböző színű csíkokat, majd ezeket vágjuk 16.5 cm és 9 cm hosszú darabokra. Szintén a mintás pamutanyagból vágjunk ki egy 21.5 és egy 14cm hosszú, 10cm széles csíkot. A textilszalvétából vágjunk ki egy 15 x 16.5cm-es téglalapot. Az összekötő csíkoknak szánt pamutanyagból vágjunk ki 4 cm széles csíkokat a következő hosszúságokban: 37cm, 32cm, 15cm és 10cm. A minta alapján jelöljük be a megfelelő szabásvonalakat és a patchwork darabok elhelyezkedését.Elkészítése
1. lépés – Egy sík felületen színükkel felfelé helyezve rendezzük el a textilszalvétából és a pamutanyagokból kivágott csíkokat és téglalapokat. Tegyük őket sorrendben úgy, hogy azok egy esztétikus ‘bekeretezett’ téglalapot adjanak ki.

1.lépes

2.lépes


2. lépés
– Tegyünk egy teflonbevonatú fóliát a vasalódeszkára és a ragasztóhálót helyezzük színével lefelé. A textilszalvéta fonákjával kerüljön a ragasztóhálóra. Győződjünk meg arról, hogy a szalvéta alá mindenhová került ragasztóháló, mivel a szélek csak így fognak megfelelően hozzátapadni.


3. lépés – Helyezzünk egy másik teflonbevonatú fóliát a szalvéta tetejére. Gyengéden vasaljuk át forró vasalóval és bizonyosodjunk meg arról, hogy a ragasztóháló mindenhol megtapadt. Ezután távolítsuk el a teflonbevonatú fóliát.

Fontos: A ragasztóhálóból kiolvadó ragasztó néhol hozzáragadhat a fóliához, de amint kihűl, könnyen eltávolítható.

3.lépes

4.lépes


4. lépés
– Olló segítségével távolítsuk el a ragasztóhálót a szalvéta csipkés széléről.A szalvétából készült darabot erősítsük meg a krémszínű anyaggal úgy, hogy 15 mm ráhagyással, fonákjukkal egymás felé egymáshoz illesztjük a textíliákat, majd a teflonfóliák között összevasaljuk őket. Eredeti méretre vágjuk (a ráhagyást levágjuk), de a csipkés szélt meghagyjuk.

5. lépés – A pamutanyagból kivágott csíkokat és téglalapokat a megfelelő sorrendben egymáshoz varrjuk úgy, hogy a szalvétától indulva kifelé haladunk. A varrást munka közben gyengéden egyengessük egy oldalra. Amennyiben szükséges, a szalagokat igazítsuk a megfelelő méretre.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

5.lépes

6.lépes


6. lépés
– A fentiek szerint haladjunk tovább addig, amíg minden darabot összevarrtunk. Ezzel elkészült egy patchwork “folt”. Ismételjük meg a fent leírt munkamenetet egészen addig, amíg megfelelő mennyiségű ‘folt’ készül el a táskához.

Kézitáska
Amire szükség lesz:

 • A kézitáska szabásmintája letölthető itt
 • Fent elkészített patchwork anyag
 • A patchworkből kimaradt anyagok
 • Vékony, rávasalható töltőflíz
 • Lenvászon
 • Szőtt, rávasalható közbélés
 • Megfelelő színű cérna

Elkészítése:

 1. A ráhagyás minden esetben 1 cm. Vasaljunk közbélést a patchwork anyag, valamint a maradék anyagból a betoldáshoz elegendő darab hátuljára. A patchwork anyagból vágjuk ki a táska két oldallapját, és két ugyanilyen lapot a lenvászonból is. A maradék anyagból vágjunk ki egy darabot a betoldás számára és egy ugyanilyet lenvászonból.
 2. A patchwork anyagból kivágott betoldást varrjuk hozzá az egyik patchwork anyagból kivágott oldallaphoz. A kiinduló és végpont a mintán két ponttal jelölt hely legyen. Ezután, hasonló módon, varrjuk a betoldást a második oldallaphoz. Végül a két oldallapot varrjuk össze oldalt a betoldás fölött. Ezzel elkészült a patchwork táska. A lenvászon ‘táskabelső’ elkészítéséhez a lenvászon betoldást a fentiekhez hasonlóan varrjuk a lenvászon oldallapokhoz és végezzük el az oldalvarrásokat.
 3. A patchwork táskát fordítsuk fonákjával kifelé, a lenvászon belsőt pedig színével kifelé, majd helyezzük a lenvászon táskabelsőt a patchwork táska belsejébe és tűzzük meg felül a varrásráhagyásokat, majd varrjuk meg úgy, hogy hagyjunk ki egy kb. 8 cm hosszú nyílást. A táskát és a táskabelsőt fordítsuk színükkel kifelé, majd a vászon belső részt nyomjuk be a külső részbe. A varrásráhagyásokat a kihagyott nyílásnál hajtsuk belülre és tűzzük össze a két réteget. A szélektől 1 mm távolságban készítsünk egy sor díszítőöltést.Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által