Prágai városnézés

Prágai városnézés

Történelmének, építészetének, gyönyörű utcáinak és pompázó színeinek köszönhetően azt hiheti az ember Prágáról, hogy egy tündérmese kellős közepébe pottyant, ahová feltétlenül vissza kell térnie.


Ugyanakkor ha szeretnénk felderíteni a város minden szegletét, illetve kedvünk támad szép fotókat készíteni, javasoljuk, hogy még a nyári hónapokban látogassunk el Prágába, tekintve hogy gyakran már októberben beköszönt a havazás.

Ebben a városban, ahol jó eséllyel több túristával találkozhatunk mint helyiekkel, gótikus, reneszánsz és barokk építészeti jegyeket fedezhetük fel. A történelemben elmerülni vágyó túristáknak köszönhetően Prága 1 millió fős lakossága nyáron 4 millióra emelkedik. Ha igazán szeretnénk megtapasztalni a történelmi város lelkét, szánjunk rá legalább 4 napot, hogy sétálva fedezhessük fel a város jellegzetes építészeti kincseit. Öltözékünk miatt egy percig se aggódjunk! Sokkal jobban fogjuk érezni magunkat egy kényelmes viseletben, - pl. rövidnadrágban és pólóban. Prága egy közép-európai város, a Cseh köztársaság fővárosa, amely az ország szívében helyezkedik el. A cseh történelem egészen a cseh királyságtól a közelmúlt-beli Csehszlovákia történetéig nyújtózkodik. Az város első telepesei a 9. század második felében jelentek meg. Prága városát a kereskedelem virágoztatta fel a középkorban, majd fővárosi címét a Luxemburg dinasztia (a Přemysl-ház utódja) idején nyerte el. A 19. században beinduló nagyszabású építkezés, illetve a vasútvonalak kiépítése, nagyban hozzájárultak a város fejlődéséhez. Miután Csehszlovákia 1918-ban kikiáltotta függetlenségét, majd 1993-ban Csehország teljesen levált, Prága véglegesen az ország fővárosa lett.

Katedrálisok, múzeumok és galériák…
Minthogy Prága a világ egyik legszebb városa, legelsőként a magaslatra épített Prágai torony meglátogatása ajánlott, ahonnan belátható a város szinte minden jellegzetes helyszíne. Igény szerint a torony akár lovaskocsin is megközelíthető. Amint elérjük az emelkedőt, a Királyi Kert látványa tárul elénk. A bejáratnál cseh katonákat láthatunk a hatalmas szobrok árnyékában. A katedrálisok építészeti szépsége és méretei lélegzetelállítóak, a múzeumok és galériák pedig lenyúgözőek. Ahogyan azt említettük, a várost gyalog érdemes bejárni. Az óváros főtere remek helyszín a vásárlásra és étkezésre, a hatalmas toronyóra pedig garantáltan elnyeri majd tetszésünket. Sétánkat folytatva a Károly híd felé vegyük az irányt, amely nem mindennapi helyszín a fotózáshoz. Később, ha van kedvünk, meglátogathatjuk a kastély háta mögött elhelyezkedő játékmúzeumot, amely a második legnagyobb a világon. Másnap metróval közelíthetjük meg a Karlovy Vary régiót, ahol számos templom és vidéki ház várja a látogatókat. Ha netán egy panorámás városlátogatásra vágyunk, felpattanhatunk a villamosra és bejárhatjuk az egész várost. A Troje régióban található állatkert Európa legnagyobb állatkertje, de a bábszíház is megtekintésre méltó érdekesség lehet.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Kóstolja meg a kihagyhatatlan hagymalevest!
A cseh éttermek legjobb fogásai a húsos ételek. A marha, a sertés és a vadhúsok kedvelt fogások. A hússal felszolgált, mártással leöntött burgonya szintén csábító lehet. Ugyanakkor nem hagyhatjuk el Prágát anélkül, hogy nem kóstoljuk meg a népszerű hagymalevest.

Ha netán vásárlásra kerülne sor, érdemes tudni, hogy Prága jelentősen olcsóbb számos európai nagyvároshoz képest. Mindenképp vegyünk szeretteinknek egy-egy bábfigurát! Ezek mellett miniatűr katedrálisok, huszita kristályok, minőségi porcelánszettek, kézműves tárgyak, fából készült játékok és ékszerek sokaságából válogathatunk.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által