8 programötlet a nyári szünetre

8 programötlet a nyári szünetre

Nyakunkon a tanév vége, amikor már jó lenne tudni, hogyan fog telni a nyári szünet. Még ha tervezünk is valamilyen tengerparti nyaralást a gyerekekkel, gondoskodnunk kell a maradék idő hasznos és élvezetes eltöltéséről.


A gyerekek tízhetes nyári szabadságát bizony muszáj előre megterveznünk. Az egyhetes családi nyaralás mellett még sok idő van, amikor közös programot szervezhetünk az egész családnak.

Többnapos kiruccanások

1. Katica tanya

A Katica tanya egy 12 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom Somogy megyében, a Zselic szívében. A különböző helyszínek felfedezésére (játszóterek, gokartpálya, erdei kötélpálya, kültéri csúszdák, hordó utánfutó stb.) szerintünk nem elég egy nap, így érdemes náluk szállást is foglalni akár egy hétvégére. 

2. Szent Iván-éji hétvége

A nyári napforduló ünnepe, Szent Iván-éj június 23-án lesz, ehhez kapcsolódóan több városban (Miskolc, Felsőtárkány, balatoni városok, Nyíregyháza, Balmazújváros stb.) is rendeznek programokat. Olyan helyszínt válasszunk, ahol a szertartásos tűzgyújtás jeles napja után a hétvégét is eltölthetjük. 

3. Kabóciádé Veszprémben

A Kabóciádé Családi Fesztivált idén június 16–17-én rendezi meg a Kabóca Bábszínház. A programot királyi ceremónia kíséri, Habakuk király és Boróka királyné várják a vendégeket.

A fesztivál negyedszáz eseménye közül fele színházi előadás, ezenkívül koncert, animációs filmvetítés, tárlatvezetés, kézműves-foglalkozások, játszóházak színesítik.

4. Vidor Fesztivál

Az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvényen, augusztus 25. és szeptember 2. között igen rangos színházi és filmes programok várják az érdeklődőket. Nyíregyháza főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, emellett sok utcai, bábszínházi és képzőművészeti program várja a nézőket. 

Egynapos programok

5. Musical és erődlátogatás

A Magyarock Dalszínház szervezésében láthatjuk július 14-én este fél 9-kor Komáromban, a Monostori Erődben A kőszívű ember fiai című musicalt. Előtte érdemes végigjárni az erődöt, ahol anekdotákkal és történelmi ínyencségekkel fűszerezett túrákkal, állandó és időszaki kiállításokkal, valamint tematikus programokkal várják a látogatókat. 

6. Hetedhét Játékváros

A gyulai játékvárosba július 10. és július 21. között lehet ellátogatni. A gyerekek kipróbálhatják, milyen is az élet felnőttként. Több mint 35 munkahelyen „dolgozhatnak”: lehetnek bankárok, pincérek, postások, bírók, készíthetnek ékszereket, edényeket, fegyvereket, megtanulhatnak főzni, sütni, vagyis közelebbről megismerkedhetnek a felnőttek világával. A játékváros „szülőmentes övezet”, hiszen ők látogatóként, idegenvezetővel ismerhetik meg a gyerekek városát, ahol a munkájukat megbecsülik és megfizetik (játékpénzzel), amit a gyerekek aztán finomságokra és egyéb hasznos dolgok költhetnek.

7. Sárkányhajó fesztivál és amatőr főzőverseny

Második alkalommal rendezik meg a Sárkányhajó Fesztivált és a Barkácsbogrács amatőr főzőversenyt július 15-én, szombaton, Sóstón. A sárkányhajók versenyén tízfős csapatok indulnak a csónakázótavon, a főzőversenyen pedig ötfős társaságok vesznek részt a Krúdy Vigadó előtti parkban. A versenyek alatt számos érdekes program várja a gyerekeket és felnőtteket.

8. Közlekedésbiztonsági nap

Augusztus 26-án a Fővárosi Rendezvényparkban (XVIII. kerület, Szent László utca 2.) nem csak a KRESZ szabályait lehet elsajátítani és felfrissíteni, mindenki ki is próbálhatja magát egy bójás ügyességi pályán: a legkisebbek futóbiciklivel, a nagyobbak motorral és biciklivel, a felnőttek pedig autóval teljesíthetik a távot.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

  

 

   

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által