Repül a család – Utazás repülőn, gyerekkel

Repül a család – Utazás repülőn, gyerekkel

Az utazás gyerekekkel már önmagában is rengeteg szervezést igényel. Ha azonban távoli tájakat szeretnénk meghódítani repülővel utazva, számos olyan problémával találkozhatunk, amire jó, ha előre felkészülünk!


Protokoll
Néhány gyakorlati tudnivalóról időben tájékozódjunk a választott légitársaságnál, egyes szabályokban eltérés is lehet a különböző járatokon. Fontos információ, hogy a 2 év alatti gyermekek számára, bár mindössze 10 % körül kell fizetni a jegyért, saját ülés és étel nincs biztosítva. Gyermekülést csak abban az esetben vihetünk fel a gépre, ha a kézipoggyász (15 kg) méreténél nem nagyobb, így elhelyezhető az ülések fölött. A babakocsit egészen a beszállásig magunknál tarthatjuk, csak ez után viszi el a légi-utaskísérő a csomagtérbe. Annyi bébiételt vihetünk a gépre, amennyi az utazás alatt szükséges a kicsinek, tápszerhez vizet is vihetünk, az utaskísérők készségesen segítenek majd. Tájékozódjunk róla, hogy milyen kozmetikai szereket vihetünk a gépre a kicsivel kapcsolatban! Az egy szülő, egy gyerek utazásával kapcsolatban a charter járatokon új jogszabály lépett életbe. A check-in pultnál kérni fogják a másik szülő, nagyszülővel utazó gyerek esetében, mindkét szülő aláírt írásos nyilatkozatát az utazáshoz való beleegyezéshez.

Nyugalom és szórakoztatás?
Minél mozgékonyabb korban van egy kisgyerek, annál nehezebb lekötni hosszú időre. Olyan játékokkal készüljünk az útra, amivel biztos sikert arathatunk! Ne csak a kedvenc játékait vigyük fel a gépre, készüljünk valamilyen ismeretlen, érdekfeszítő játékkal is. Próbáljunk minél praktikusabb méretű játékokat választani! Egy új, színes mesekönyvvel, újsággal hosszú időre leköthetjük a gyerek figyelmét, tartózkodjunk azonban a hangos, idegesítő effektű játékoktól! Ha nagyobb már a gyermekünk, színezéssel és rajzolással is leköthetjük őt, arra azonban számítsunk, hogy egy hosszabb úton előbb, vagy utóbb elfogy a türelme.

Türelem…
Az utazás repülővel sok türelmet kíván nemcsak a gyerekektől, de a felnőttektől is. Nem kell persze néma csöndre bírnunk a gyerekünket, de próbáljunk tekintettel lenni másokra is! Ilyenkor a szokottnál lehetünk kicsit engedékenyebbek, próbáljuk minél jobban megkönnyíteni a szokatlan helyzetet a kicsik számára. A cumi egyenesen áldás ilyenkor, a le- és felszálláskor enyhítheti a füldugulást. Próbáljunk speciális füldugót beszerezni, amivel a fülfájást is megelőzhetjük, valamint itassuk sokat a piciket! Ha meg tudjuk oldani, olyankor repüljünk, amikor kevesebben vannak, a legideálisabb pedig, ha a pici alvásidejéhez is tudunk alkalmazkodni, reménykedve abban, hogy az út jelentős részében aludni fog.

Utazni gyerekekkel sok szervezést és energiát igényel, ne riadjunk azonban vissza a nehézségektől! Mutassunk meg minél többet a világból nekik, hogy kíváncsi és nyitott felnőttek legyenek!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által