Síel az egész család! Mikor kezdjék a gyerekek?

Síel az egész család! Mikor kezdjék a gyerekek?

A síelés remek aktív kikapcsolódás, de nem kevés időbe, energiába és nem utolsó sorban pénzbe kerül. Gyerekkel sokan nem is vállalkoznak rá, pedig már a legkisebbek számára is kiváló szórakozást és egész napos játékot jelent. De mikor kerüljön léc a gyerekek lábára is?


Izgalmas dolog bevezetni a kicsiket a síelés világába, ne is csodálkozzunk rajta, ha a sípályákon hihetetlen méretekkel és ügyességgel suhannak körülöttünk a gyerekek. Minél korábban megismerkednek ugyanis a síeléssel, annál biztosabb lesz a mozgásuk, négy éves korban már kipróbálhatják magukat a sípályán.

Ha előrelátóak vagyunk és meg tudjuk oldani, már utazás előtt is tanulhat síelni a gyerekünk. Itthon több síiskolában is lehetőség van arra, hogy játékos keretek között, szakember segítségével barátkozzanak meg a gyerekek ezzel az először kissé szokatlan helyzettel. A hangsúly pedig a szakemberen van, sok szülő próbálja ugyanis maga tanítani a gyerekét. A tapasztalat mégis azt mutatja, hogy számos buktatót tartogat ez az először olcsónak tűnő megoldás. Hamar kudarcba fulladhat a lécekkel, lejtővel és a csúszással való ismerkedés. Ha nem lesz a gyereknek sikerélménye, egy életre elvehetjük a kedvét a síeléstől. Előfordulhat az is, hogy rossz mozgást is tanítunk a gyerekeknek, ami nemcsak nehezen korrigálható, de veszélyes is lehet. A fokozatos tanulás egyébként nagyon fontos része a tanulásnak, az oktatók először a furcsa és nehéz sífelszereléssel, az ebben való mozgással is megismerkedtetik a gyerekeket játékos feladatok segítségével. Ezután következik csak a léceken való csúszás. A síoktató hozzásegíti a gyerekeket ahhoz, hogy játékosan, pozitív élményekkel tanuljanak meg síelni. Akár már ősszel elkezdődhet a gyerekek oktatása műfüves pályán, így időben elsajátíthatják az alapokat. Mire elérkezik a várva várt utazás, a könnyű pályán már egyedül is képes lehet a kicsi lejutni.

Persze arra is lehetőségünk van, hogy a sípályán vegyen részt gyermekünk síoktatásban más gyerekek társaságában. Ez azért is kényelmes, mert amíg a gyerekek felügyelet alatt tanulnak, addig mi is síelhetünk nyugodtan, a tudásunknak és tempónknak megfelelően. A síoktatáson túl ráadásul egyéb programokat is biztosíthatnak a gyerekeknek, akár a délutáni, vagy esti órákban is.

Hogy senkit ne érjen meglepetés, érdemes tehát először itthon léceket csatolni a gyerekek lábára, így nem több száz kilométeres út után derülnek ki meglepetések. A műfüves oktatói pályákon kívül, ha már van hó a hazai hegyekben, kevesebb utazással is megbizonyosodhatunk róla, hogy élvezi-e a gyerekünk a síelést. Ha pedig meghoztuk a döntést, élvezzük az utazást, hiszen a síelés az egyik legösszetettebb sport, alaposan átmozgatja az egész testet. Az aktív pihenés nemcsak kikapcsol és energiával tölti fel az egész családot, de remek közös program is, maximális sportértékkel. Miért hagynánk otthon a gyerekeket?!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által