Szent Iván-éji programok

Szent Iván-éji programok

A nyári napforduló ünnepe, vagyis a Szent Iván-éj június 24-én lesz. Mivel ez az idén szerdára esik, sok helyen már az előző hétvégén rendeznek ünnepi programokat.


Az év legrövidebb éjszakáján idén is gazdag programkínálattal várják országszerte az érdeklődőket.

Vigasságok Szombathelyen
A Csónakázó-tónál egy kicsit előbb, június 20-án rendezik meg a hagyományos nyárindító vigasságot, amelyen néptáncegyüttesek és népzenészek előadásait tekinthetjük meg, rácsodálkozhatunk a különféle tüzes mutatványokra és elvegyülhetünk a hagyományőrző vásári forgatagban. Az est fénypontjaként tűzijáték is lesz.

Mulatság Zamárdiban
Időutazásra, történelmi korok megidézésére, táncolásra és sétálásra invitálnak mindenkit június 24-én Zamárdiban. Gyülekezni a Fő utcán, a plébánia előtt kell. A pontos időpontot a város honlapján találjuk meg.

Éji tűzgyújtás Vonyarcvashegyen
24-én, szerdán a Balaton-parton a meggyújtott máglya fénye teszi titokzatossá az estét, amelyet különböző műsorszámok színesítenek: Vonyarcvashegyen, a Lidó strandon tartják a XXIII. Szent Iván-éji rendezvényt, amelynek keretében hangulatos programokkal várják az odalátogatókat.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Máglyaégetés Egerszóláton
Az Egerszóláti Faluszépítő Egyesület ötletéből kiindulva rendezik meg június 20-án a Szent Iván-éji mulatságot. Délután lesz virággyűjtés, virágkoszorú-fonás, gólyalábverseny, seprűegyensúlyozó verseny, gyógyteakészítés, gyümölcssütés. Este pedig a máglyaégetés és a közös tánc segítségével élesztik fel a régi hagyományokat (betegség elégetése, rossz szokás tűzbe kiabálása stb.). A mulatságot utcabál zárja.

Nagyszabású ceremónia Nyíregyházán
A Sóstói Múzeumfaluban június 23-án ünneplik a nyári napfordulót: a Szent Iván-tűz lángra lobbantását követően nagyszínpadi élőkoncerttel, késő éjjel pedig a Nyírség Táncegyüttes folklórbemutatójával, valamint a látogatókkal közös tűzugrással pezsdítik fel 2015 legrövidebb éjszakáját.

Apró csodák Csobáncon
Június 24-én a csobánci vár kivilágításával, néptáncosokkal, népi játékokkal, fegyverbemutatóval, Hangodi László érdekes történelmi előadásával, máglyagyújtással, szalonnasütéssel, helyi borok kóstolásával, tűzzsonglőrökkel, végül fáklyás levonulással szeretnék emlékezetessé tenni Szent Iván éjszakáját.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által