Táborozik a gyerek - Hogyan készítsük fel az első nyaralásra nélkülünk

Táborozik a gyerek - Hogyan készítsük fel az első nyaralásra nélkülünk

A nyár a gyerektáborok vidám időszaka is, tegyünk meg mindent, hogy távol tőlünk is biztonságban és jól érezze magát a gyermekünk!


Csomagoljunk együtt
A felkészülés fontos része a csomagolás. Ha ez lesz az első alkalom, hogy gyermekünk nélkülünk tölt el egy hetet, közösen készítsük elő és pakoljuk be a bőröndöt. Beszéljük meg, hogy mit miért és miért nem visz magával! A közös készülődés alkalmával nemcsak a technikai felkészülésre, de a saját felelősségének súlyára is rávilágíthatunk. Lehetőleg minél kevesebb dolog kerüljön a csomagba, gondolva persze az időjárás változékonyságára. Jól rendszerezve pakoljunk, hogy ne kelljen a gyereknek áttúrnia az egész bőröndjét keresgélés közben. A gyerektábor jó lehetőség arra, hogy önállóságot tanuljon gyermekünk, optimális felkészülés mellett bízzuk rá, hogyan oldja meg a dolgait! Kössünk kompromisszumokat! Ne csak a saját ötleteink szerint pakoljunk, hallgassuk meg gyermekünk véleményét is, vegyük figyelembe a döntéseit! Figyeljünk rá, hogy legyen személyes tárgya a bőröndben, ami az otthon melegét idézi a távolban.

Lélekben is készüljünk!
A nyaralás a gyerekeknek felejthetetlen élmény, sokszor mégis nehéz az elválás. Nemcsak neki, de nekünk is, vigyázzunk azonban, hogy a saját félelmünket ne vigyük át a gyerekre! Meséljünk a saját gyermekkori élményinkről, osszunk meg velük vidám történeteket, így izgalommal fogja várni a saját élményeit. Ha könnyes szemmel napokig arra kérleljük őt, hogy vigyázzon magára, a félelmeit erősítjük még jobban, bízzunk meg benne inkább! Legyenek azonban szabályok, amiket elvárunk, hogy betartson! A nevelés fontos része, hogy megértse, szülői felügyelet nélkül is úgy kell viselkednie, hogy ne kelljen szégyenkeznie saját tetteiért.

Nem börtön
Fontos, hogy megértse gyermekünk, a gyerektábor nem száműzetés és gyerekmegőrző! Remek lehetőség arra, hogy együtt töltsön a barátaival egy hetet és új emberekkel kössön barátságot. Olyan programokon vehet részt, amit mi nem tudunk biztosítani neki, nem azért megy tehát táborba, hogy legyen, aki vigyázzon rá, amíg mi dolgozunk. Biztosítsuk róla, ha bármi problémája van, kereshet minket! A pedagógusok különböző szabályokat állítanak fel a mobiltelefon használatával kapcsolatban, de minden esetben támogatják, hogy a gyerekek beszélhessenek a szülőkkel, amikor szükségük van rá. Persze van, amikor nem tudja végigcsinálni a gyerek a tábort. Ritkán, de előfordul, nekünk pedig el kell fogadnunk ezt. Ne érezze úgy, hogy csalódást okozott, ha a gyerekek valahol nem érzik jól magukat, jó okuk van rá, hogy haza akarjanak menni. Mindig biztosítsuk róla, hogy hazajöhet, számíthat ránk!

Készítsük fel gyermekünknek a nyaralásra úgy, hogy izgalommal várja, ne a tőlünk távol töltött napokat sajnálja! Engedjük el, hogy új élményekkel feltöltődve jöhessen vissza a családba!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

evi79

evi79

Jelentett

Mi is első táborozók leszünk,már alig várjuk.

  • Jelentem

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által