Teadélután

Teadélután

Íme néhány ötlet ahhoz, hogyan szervezzen teadélutánt és hogyan járjon vendégei kedvébe!


Az Európában elterjedt teadélutánok a brit származású Anna nevéhez fűződnek, aki Bedford hetedik hercegnője volt az 1800-as évek elején. Ebben az időben az angolok naponta mindössze kétszer étkeztek: reggeliztek és vacsoráztak. Éhségének csillapításaképp Anna hercegnő délutánonként kisebb nassolásokat iktatott be, egy csésze tea kíséretével. Erre a kis szeánszra vendégeket is hívott, így a szokás hamar elterjedt, melyet később a magasabb rangú úrhölgyek is átvettek.

A hagyomány szerint uzsonnát a kora esti órákban egy magas asztal mellett fogyasztottak, ami kiadós étkezésként szolgált a munkásosztály számára. Napjainkban ilyen jellegű étkezéseket inkább elegáns partik keretében szoktak megrendezni.

A délutáni tea már egy kevésbé formális esemény, melyet lugasokban, vagy nappalikban élveznek a vendégek, s mellé apró szendvicseket, süteményeket vagy egyéb desszerteket fogyasztanak. Ma már nem kell megemelnünk kisujjunkat teázás közben; régen azért alakult ki ez a szokás, mert a csészék kínai porcelánból készültek, amelyeknek nem volt fülük. Persze ha ez valakinek tetszik, nyugodtan kipróbálhatja, mint ahogyan az alábbi ötleteket is:

Alíz Csodaországban
Egy játékos, a friss pázsiton megterített tavaszi teadélutánra vessen be élénk színű, pöttyös és virágmintás textíliákat! A lényeg a változatosság és az összhang.

Különleges módon
Fesse le az asztalt vagy a tálcákat írótábla festékkel, amely drámai hangulatot kelt és rá is lehet írni. A réz vagy ezüst teáskészletét fényesítse ki, majd díszítse az asztalt a kertből szedett virágokkal és szeszélyes dekorációval. Az összkép eleganciát, egyben tavaszi frissességet áraszt.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Erdei teadélután
Ehhez a megoldáshoz hanyagolja a porcelán csészéket! A díszítéshez használjon olyan természetes alapanyagokat, mint pl. mohát, fakérget, gombákat és rögöket.

Egy romantikus uzsonna
Tartson egy klasszikus, visszafogottan nőies délutánt porcelán csészékkel, mintás vázákkal, bennük tavaszi virágokkal és ízletes, nem túl harsányan díszített süteményekkel.Ajánlott bejegyzések:

Egészséges receptek -vendégváró falatkák
A vendégváró falatoknak nem kell feltétlenül kalóriában és zsírban bővelkedniük...


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által