Téli vakáció

Téli vakáció

Anyagi helyzete nem engedi meg a svájci hegyekben vagy az Alpokban töltött fényűző vakációt?


Ne aggódjon! A kikapcsolódás számos formája megtalálható elérhetőbb közelségben is, amely nemcsak szórakozást ígér, hanem megfizethető is.

A természetben kirándulni nemcsak, hogy nem kerül pénzbe, de egészséges és jó erőnlétet biztosít. Persze akkor a legélvezetesebb, ha sok a hó. A hó, kortól függetlenül, számos kreatív tevékenység ingyenes alapanyaga. Építhetünk belőle hókuckót, lámpást,

Hóembert vagy egyéb figurákat. Gyermekkoromban apukám épített nekem egy élethű hólovat, amire még kantár is került, és olyan stabil volt, hogya barátaim és én együtt ráülhettünk.

A szabad idővel rendelkező anyukák és apukák, vagy nagyszülők számára remek program asífutás vagy a síelés a hegyekben, a korcsolyázás, vagy csak egy piknikkel összekötött szánkózás. Rendezhetünk pentatlont a gyerekeknek és a barátainak, vagy egy egyszerűversenyt, ahol hógolyóval kell célbadobni egy vödörbe.

Elvilegminden településen rendelkezésre állnak olcsó szabadtéri téli szórakozási lehetőségek. Ez lehet bármi a korcsolyázástól a hagyományos sípályákig, ahol kölcsönözhetők a sporteszközök.

Ha rossz az idő, vagy nincs kedve kimenni a szabadba, a települések a gyerekek minden korosztálya számára ajánlanak beltéri szabadidős programokat. A legtöbb helyen a téli szünet előtt szórólapokat készítenek, amelyeket a vakáció előtt kiosztanak a diákoknak, de hasonló programlehetőségekről tájékozódhatunk a könyvtárakban, illetve az önkormányzat honlapján. Ha pedig otthoni kikapcsolódásra vágyik, ne felejtse, hogy a gyerekekkel töltött időre majd gyönyörű emlékként gondol vissza a későbbiekben. Legyen szó sütés-főzésről, könyvolvasásról, játékról, vagy egyéb közös időtöltésről, engedje, hogy a gyerekek részt vegyenek a napi programok kiválasztásában.


Egyedül elvégezhető tevékenységek

Hólámpás

Készítsünk hógolyókat, és kör alakban helyezzük őket egymásra, középre pedig tegyünk egy nagyobb gyertyát vagy több teamécsest, majd építsük tovább egy piramis formává. Gyújtsuk meg a gyertyát, amikor besötétedett. Ha van grillje, süthet virslit és csaphat egy esti pikniket.

Jéglámpás

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Töltsön meg egy műanyag vödröt vagy virágcserepet félig vízzel, és helyezzen bele dekorációt, mint pl. fenyőágat, tobozokat, virágot, vagy bármi más díszt. Ezután tegyen egy kisebb vödröt vagy más műanyag edényt a nagyobb, vízzel töltött tárolóba. Kővel nyomassa le a kisebb edényt, vagy öntsön bele annyi vizet, hogy ne emelkedjen el. Ha a dekoráció feljönne a felszínre, próbálja lenyomni a kisebb tárolót körülvevő vízbe. Amikor fagypont alatt van a hőmérséklet, tegye ki a szabadba. Amikor a víz megfagyott, óvatosan mozdítsa el a belső edényt. Ha nehezen megy, tegyen a jéggyűrű közepére egy gyertyát, és gyújtsa meg.


Szabadtéri játékok

Szánkóverseny

Rendezzen szánkóversenyt. A lejtőt a gyermekek korához válassza ki.

Egyszerre két-három szánkó versenyezzen, és a nyertes részt vehet a következő futamban. Mindenképpen vigyen magával díjakat, és otthon készített okleveleket.

Ha az idő megengedi, vigyen ki kakaót, péksüteményt, szendvicset, és valami ülőalkalmatosságot.

Hógolyó-célbadobás

Tegyen ki egymás mellé különböző méretű műanyag dobozokat vagy vödröket a hóba. Jelölje meg őket – a nehezebbek érjenek több pontot, a nagyobbak, amelyekbe könnyen beletalálni pedig kevesebbet. Együtt döntsék el, hogy hány hógolyóval lehet dobni.

A vödröket és dobozokat tegyék egymástól egyforma távolságra, a gyerekek korának megfelelően, és egy vonallal jelöljék be, ahonnan dobni kell. A győztes kapjon jutalmat, de a többiekről se feledkezzen meg. Ők s kapjanak valami apróságot: mazsolát, narancsot, vagy saját készítésű hógolyó-célbadobó oklevelet.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által