Tipp a husvéti stressz ellen

Tipp a husvéti stressz ellen

A húsvétra is ugyanúgy kell készülnünk, mint a többi ünnepre az évben. Ahhoz, hogy igazán élvezni tudjuk, a készülődésből az egész családnak ki kell vennie a részét.


Egy családi ünnep előkészítése sok szervezést igényel – főleg a háziasszonyoktól. Tippek, hogyan készüljünk stresszmentesen, együtt a családdal.

Két héttel előtte

 • Hívjuk fel a rokonokat és a közvetlen barátokat, és egyeztessük le mindenkivel, hogy kihez mikor megyünk, illetve hozzánk mikor jönnek.
 • Menjünk el kirándulni vagy sétálni egy közeli parkba, és gyűjtsünk ágakat, gallyakat, vesszőket, valamint egyéb természetes elemeket a lakás későbbi feldíszítéséhez és a húsvéti kosarakhoz.

Egy héttel előtte

 • Ha a családon belül szokás egymásnak – vagy egymás gyerekeinek – ajándékot venni, ezt már most tegyük meg.
 • Kérjük meg a párunkat, hogy segítsen elintézni az első nagyobb bevásárlást: vegyük meg az italokat, édességeket és a tartós hozzávalókat (liszt, tojás, lekvár, kakaópor, sonka, mustár, torma, stb.)
 • Találjuk ki, mi lesz a húsvéti menü, és egyeztessük ezt le a rokonokkal is, hogy ne kelljen több helyen ugyanazt ennünk.
Ariel mosópor
Ariel mosópor
(63)

Fedezze fel most!

Három nappal előtte

 • A gyerekek nagyon szeretnek tojást festeni. Itt az ideje hát, hogy nekilássunk.
 • Szerezzünk be friss, kora tavaszi virágokat (nárcisz, tulipán, gyöngyvirág, ibolya stb.), és rendezzük el őket dísztálakban, vázákban, majd helyezzük őket a lakás fókuszpontjaiba. Készítsük el a húsvéti kosarakat is. Ezekbe a munkákba is vonjuk be a gyerekeket, így jobban fogják várni az ünnepet.
 • Kezdjük el megsütni az első húsvéti süteményeket – főleg akkor, ha olyanokat választunk, amelynek idő kell, hogy összeérjenek benne az ízek.

Egy nappal előtte

 • Vegyük meg a friss élelmiszereket: kenyeret, felvágottat, tejtermékeket.
 • Gondoljuk végig, hiányzik-e még valami a húsvéti díszítéshez. Ne felejtsük elővenni a húsvéti terítőket sem, és ha szükséges, mossuk ki őket gyorsan olyan mosókapszulával, amely garantáltan eltünteti még a tavalyi piszkot is.
 • Mielőtt megérkeznek a vendégek, még ki kell takarítanunk a lakást. Ne akarjuk azonban túlságosan tökéletesen elvégezni a feladatot, bőven elég a porszívózás és a portörlés. Ehhez is nyugodtan hívjuk segítségül a gyerekeket, mert ők még szívesen takarítanak. A húsvéti ünnep jó alkalom arra is, hogy a gyerekek rendet csináljanak a saját szobájukban.
 • Ha lefeküdtek a gyerekek, itt az ideje, hogy a párunkkal együtt eldugjuk a húsvéti tojásokat és édességeket, majd kidíszítsük a lakást.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által