Visszatérés az iskolába

Visszatérés az iskolába

Merítsen iskoláskorú gyermekek szüleitől származó friss ötleteket az iskolakezdéssel kapcsolatban!


Felkészülés az iskolakezdésre

Visszatérés az iskolába? Azok, akiknek felső tagozatos a gyermekük, már jártasak a témában. Milyen tapasztalatokat tudnak megosztani a kevésbé rutinos szülőkkel? Íme, néhány tipp, melyek tapasztalt szülőktől és iskolai tanároktól származnak azzal kapcsolatban, hogyan készülhetünk fel leghatékonyabban a szeptemberi becsengetésre.

Ne hagyjuk őket ellustulni!

Ahhoz, hogy a gyerekek érdeklődését ébren tartsuk, gondoskodjunk arról, hogy nyáron is olvasnak, és nem felejtik el az alap matematikai műveleteket. (A felvetésre a gyerekek minden bizonnyal ellenkezéssel reagálnak majd, azonban megéri, ha kitartunk elképzelésünk mellett!) Hajtsuk be rajtuk a nyárra kiadott kötelező olvasmányokat! “Sokat segít, ha már a nyár elején előre közöljük velük a feléjük támasztott elvárásokat a tanulást és gyakorlást illetően. “Mindkét gyermekünkre várnak kötelező olvasmányok nyáron, amelyeket nem hagyhatnak az utolsó pillanatra” – meséli Orsolya és Gábor.

Engedjük őket kibontakozni!

A nyári szünet hosszúnak tűnhet, melynek nem könnyű minden percét tartalmasan eltölteni. Gyakran hallani ilyenkor, hogy bizony “nincs mit csinálni”. “Számos lehetőség közül választhatunk” – cáfol rá erre a kijelentésre Zoltán. “Ott vannak a nyári iskolai táborok, úszásoktatás, vagy a különböző szervezett foglalkozások, kézműves táborok, játszóházak.”

“A nyári szünet nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek kipróbálják és megtalálják azt, ami leginkább “fekszik” nekik” – vélekedik erről a hatodikos Lili édesanyja. Lánya a színjátszó körrel és énekléssel kísérletezik. “Szerintem egy-két alkalom még nem megterhelő a pénztárcánknak, és a gyerekek felfedezhetik azt az érdeklődési kört, amiben leginkább önmagukra találhatnak.”

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Csökkentsük az iskolakezdéssel járó stresszt!

Gyermeke szorong az iskolakezdés miatt? Mindez többnyire egy szülő-gyerek beszélgetéssel már orvosolható. „Véleményem szerint a „felkészítés” szinte folyamatos – meséli egy, a gyermekét egyedül nevelő anyuka. „Számomra a legnagyobb kihívást mindig a beilleszkedés jelentette. Épp ezért megpróbálok gyermekemmel egy olyan bizalmas kapcsolatot kiépíteni, amelyben bármikor és bármilyen témában hozzám fordulhat. Beszélgetünk többek között arról, hogyan reagálna bizonyos helyzetekre, például egy kiközösítés kapcsán. Közösen feltérképezzük a problémák lehetséges okait, és leásunk azok gyökereihez. Kislányom számára mindig nyitva áll az ajtó, amelyen bármikor kopogtathat.”

Fektessük le őket időben!

Amennyiben gyermekei később bújhatnak ágyba így később is kelnek a nyári szünidőben, még az iskolakezdés előtt vissza kell őket szoktatnunk az iskolai napirendjükhöz. Fokozatosan ébresszük fel őket egyre korábban, és ültessük le őket a reggelihez épp úgy, ahogyan iskolaidőben.

Töltsenek időt barátaikkal!

Az iskolakezdés egyben a barátokhoz és a közösségbe való visszatérést is jelenti. Hogy a szünidőben se essen ki a társasági életből, Anna nyáron is sok időt tölt barátaival. „Javasolni szoktam, hogy ezt vagy azt a barátnőjét hívja át hozzánk” – meséli Klári. „Anna most készül hatosztályos gimnáziumba, ezért nem feltétlenül a korábbi pajtásaival fog majd egy osztályba kerülni. Egy-két ismerős arc azonban elengedhetetlenül fontos a számára ahhoz, hogy könnyebben köttessenek újdonsült barátságok”.


Egészséges tízórai gyerekeknek
6 mókás, ugyanakkor tápláló tízórai ötlet, melyet a gyermekek is örömmel fogyasztanak

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által