Hogyan fedezik fel a babák a világot az érzékeikkel?

Család
18/02/2021
A kisbabák legfinomabb érzékszerve a bőrük. Születésük után így szerzik a világról első tapasztalataikat, így rendkívül fontos, hogy a környezetük komfortos legyen.. A friss szülők mindent meg is tesznek azért, hogy amivel a baba kapcsolatba kerül, puha és finom tapintású legyen. Mit érzékel a kisbaba a világból?

  1. Édesanyja érintését. Semmi sem fogható ahhoz a megnyugtató érzéshez, amikor a baba a mama bőréhez simulva biztonságban érezheti magát.
  2. A bőrével közvetlenül érintkező textíliákat. A kisbaba finom bőrével érintkező bodyk, ruhácskák és takarók általában bababarát anyagból készülnek. Ezeket a textíliákat a gyakori mosás során óvni és védeni kell, hogy tökéletesen puhák maradjanak.
  3. Játékok, amik új élményeket közvetítenek a világról. A kisbaba nagyokat kacag, ha valami finom, selymes textúra ér a bőréhez, és a gyengéd babamasszázst is nagyon élvezi. Mindent a szájukba is vesznek, ezért ügyelni kell rá, hogy a játékok felülete sima legyen.
Az elégedett baba szívesen fedezi fel a világot, napról napra fejlődik, folyamatosan valami újat tanul- ami óriási élmény a szülőknek is. Hogy segítsen a babának csodás új élmények felfedezésében, öltöztesse kényelmes ruhákba. Milyen a megfelelő viselet? Legyen laza, tartsa a kellő hőmérsékleten a kicsit, és legyen nagyon puha a tapintása. Az anyag puhasága a benne lévő szálak simaságán múlik. A Lenor Sensitive öblítő a szálak rostjait elsimítva megőrzi a ruhák lágyságát, így azok gyengéden simulnak a kisbaba bőréhez.

A Lenor bőrgyógyászatilag tesztelt formulájával az első textilöblítő lett, amely elnyerte a Skin Health Alliance nevű független szakmai szervezet jóváhagyását. A Skin Health Alliance olyan nemzetközi bőrgyógyász- és kutatói csapattal dolgozik együtt, melynek közös célja a bőr egészségének megőrzése. A Lenor Sensitive hipoallergén formulája mélyen behatol a ruhák szálai közé, melynek rétegeiben a szövet rostjait egyenletesen kisimítja. Nemcsak puhává teszi, de leheletnyi fehér virág illatával a kényelem és gyengédség érzetével járja át a ruhákat.