header

az aussie története

Aussie-hajcsodák, ausztrál gyökerekkel

Bizony, a mi történetünk a térkép alján megbújó, kenguruk lakta kontinensen kezdődött. Néhány különleges, ausztrál bokorral, visszafogott és totál őrült frizurákkal, no meg kellően zseniális megérzésekkel, amiket ez a karakteres ország ihletett. Az időpont 1979, ütősek a nadrágok, az inggallérok, a napszemüvegek és a hajkoronák (és akkor a lányokról még nem is beszéltünk)...

Egy megszállottság kezdetei

Ó, a diszkókorszak...! Valószínűleg minden idők legizgalmasabb évtizede a hajviseletek terén. 1979-ben az amerikai Tom Redmond hajszakértő ellátogatott a messzi Ausztráliába. Amikor épp nem a táncparketten hasított, vagy napszúrás elől menekült, igencsak izgalmas dolgokba botlott.

Egy ausztrál vegyész segítségével (szívesen mondanánk, hogy egy őrült tudóst kell elképzelni, de igazság szerint nagyon is hétköznapi ember volt) Tom felfedezte, hogy Ausztrália növényvilágának néhány képviselője milyen csodálatos erővel bír. Azon nyomban kísérletezni kezdett. Vadabbnál vadabb, furcsa recepteken.

Hamarosan megszületett az Aussie 3 Minute Miracle. Ez volt a legelső termékünk − ami mára az Egyesült Királyság első számú hajápoló készítménye. Kezdetnek nem rossz, Tom!

De vissza a 80-as évek elejéhez! Tom abbahagyta a szépségápolókkal ügynökösködést, hogy minden idejét az Aussie kihívásának szentelhesse, és valóban a téma gurujává váljon.

Jöttek is sorban az újabb Aussie-fejlesztések: Aussie Mega sampon és egy érdekes kísérlet Aussie Hair Salad néven (dúsító hatású zöldségek és gyümölcsök vékony szálú hajra... bizonyíték arra, hogy már akkor is a magunk útját jártuk).

1985-ben Tom bevezette az utazásnál praktikus, mini kiszereléseinket. 1990-ben megjelentünk a Hair Insurance elnevezésű, öblítés nélkül használható hajápolónkkal, aminek fantasztikus hatásába ausztrál lányok egy egész generációja azonnal beleszeretett. Öt évvel később pedig Tom az Aussie egyedülálló újdonságaként piacra dobta a 3 Minute Miracle nyomótubusos változatát. Csupa nyerő lépés!

A folytatás jelszava nem lehetett más: helló, világ!

Pörög a naptár, 2009-et írunk, és az Aussie zsebre vágja az egész világot (na jó, itt kicsit vastagon fogott a ceruza). Miután magunkba bolondítottuk az Egyesült Királyságot, nekifutottunk Európa meghódításának, a kontinens minden szegletében. Aztán a lendület tovább vitt minket Izraelig és Hongkongig.

Azóta pedig a jó hírünk írja tovább a történetet. Nem az a stílusunk, hogy minden házfalra hirdetést ragasszunk (persze ha megtennéd helyettünk, csak rajta). Akiket már beavattunk, továbbadják az Aussie-titkot azoknak, akik még nem látták meg a fényt, amivel beragyogjuk a hajápolás világát. Hála nekik, például az Egyesült Királyságban az Aussie termékek szuperhősök a hajápolók között.

Egzotikus kísérletezéseivel és letörhetetlen vállalkozó kedvével Tom új utakat fedezett fel. Alapanyagaink és receptúráink teljességgel egyediek. De mindegyikben közös, hogy a természet csodás kincseinek hatóerejét rejti.

Tőlünk nemcsak hajápolókat kapsz. Életérzést is adunk neked.

Veled együtt azt akarjuk, hogy jól nézzen ki a hajad. De tudjuk, ez nem állhat útjába annak, hogy élvezd az életed. Az Aussie hajápoló cuccait tutira szeretni fogod, de még inkább azt, hogy milyen fantasztikus lesz tőlük a hajad. Lássuk be, az életben nem a haj a legfontosabb. De szerintünk egy elég jó kiindulási pont.