5 tipp kertünk karbantartásához télen

5 tipp kertünk karbantartásához télen

Íme, néhány tipp, melyek segítségével télen is formában tarthatjuk kertünket!


Tudjuk: A tél folytatódik, ön pedig alig várja, hogy ismét bele tudja vetni magát a kertészkedés művészetébe! Szerencsére bőven van, amit már a hó olvadása és a tavasz beköszönte előtt megtehet kertjéért.

A hideg, téli hónapokban képzelje el úgy, mintha a színfalak mögött dolgozna!

1. Készítsen tervet!

Kissé lehangoltnak érzi magát, amiért nem mehet ki a kertbe? Fogjon bele a szezonon kívüli tervezgetésbe – a kert szempontjából a tél ugyanis legalább olyan fontos, mint a tavaszi és nyári hónapok!

  • Rögzítse, hogy mikor és hová ültetett növényeket az előző évben, írja le sikereit és kudarcait, majd kezdje el gyűjteni az ötleteket az új kerthez. Mi az, amit elképzelt? Milyen új növényeket szeretne beiktatni tervébe? Lát virágzó növényeket, esetleg örökzöldeket?
  • Amennyiben van pár szabad perce, ragadjon meg egy kertészeti magazint és lapozzon bele, hogy inspirálódjon.
  • Készítsen ültetési térképet kertjéhez és ezt használja alapul, mikor magokat vásárol a következő hónapok során!
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

2. Támaszkodjon a szakértőkre!

Télen a kertészeknek és témában jártas szakértőknek sokkal több idejük marad önnel, a hobbi kertésszel foglalkozni! Így ne csak fél információkra támaszkodva gondolkozzon, vajon hogyan ültethetné el megfelelően a kert végében japán juharfáját, hanem kérdezzen! Látogassa meg a helyi kertészeteket, vagy lépjen kapcsolatba kertészekkel, farmerekkel és informálódjon!

3. Lapozgasson katalógust!

Amennyiben idén valami egzotikus újdonságra vágyik, egy magokkal foglalkozó katalógus hatalmas segítség lehet. Rendeljen időben, hogy ne fogyjon el semmiből a készlet, illetve csapjon le a korai akciókra is! Próbáljon ki új, egzotikus növényeket, amelyeket eddig nem ismert.

4. Négy fal közé

Ne feledkezzen meg a lakásban élő zöldekről sem! A kertészkedés iránt érzett vágyat részben kielégítheti azáltal, hogy bizonyos növényeket bevisz a lakásba és ott gondoskodik róluk. A növények segítenek megszabadulni a szennyező anyagoktól és összességében hozzájárulnak a tisztább otthoni környezet megteremtéséhez.

A legjobb légtisztító növények

Amennyiben fontos az ön számára hogy zöldebb és tisztább otthont teremtsen, ezeket a növényeket mindenképp érdemes kipróbálnia. Igyekezzen minden szobában legalább egy növényt elhelyezni, persze minél több, annál jobb!  
Próbálja ki: Szobafikusz, közönséges borostyán, Rhapis, Excelsa, aranypálma, Gerbera
Amennyiben eddig nem volt nagy szerencséje az otthoni növények tartásával, az alábbi listában szereplő növények minimális törődést igényelnek és természetes fényigényük is igen alacsony!
Próbálja ki: lantlevelű fikusz, szobai szanszeviéria, közönséges borostány, zöldike, kaucsukfa, nephrolepis exaltata, vagy philodendron

Íme, néhány tipp a szobai növények téli gondozását illetően:
  • A természetes fényt igénylő növények esetében zárja be a növény és az ablak közötti redőnyt a nagyon hideg napokon, illetve mozgassa a növényeket a szoba középpontja felé!
  • Gondoskodjuk a megfelelő páratartalomról egy pohár víz elhelyezésével a növény közelében.
  • Amennyiben bent szeretne magot ültetni, számoljon vissza legalább 6 hetet az utolsó fagytól mielőtt belekezd!
5. Szerszámok előkészítése
A tél tökéletesen alkalmas a kertészeti gépek és szerszámok leltárazására, karbantartására.
  • Gondoskodjon róla, hogy minden eszköz védve van a természeti elemektől, és szabaduljon meg a törött vagy rossz állapotban lévő daraboktól. 
  • Kertészeti tervezetében rögzítsen minden kicserélésre váró eszközt!
  • A gépeket szervizeltesse, szerszámait élesítse, illetve vásároljon tiszta törülközőket a tisztogatásokhoz. Ezáltal szerszámai és eszközei olyanok lesznek mintha mindet frissen vásárolta volna!
Írja meg nekünk kommentbe, hogy ön hogyan vidítja fel magát télen!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632