A jázmin vonzereje

A jázmin vonzereje

Manapság mindenütt megtalálható a jázmin. A friss, csábító virág jelen van teáinkban, parfümjeinkben, még otthon az illatosítókban is. Nem is csoda, hogy a perzsa nyelvből származó “yasmin” szó azt jelenti: Isten ajándéka. Mégis mennyit tudunk róla?


JÁZMIN

A jázmin az olíva család tagja; a növénynek mintegy 3000 fajtája létezik, melyek többnyire trópusi, melegebb éghajlaton nőnek. Legtöbbje fehér vagy sárga színű, de volt már példa vöröses virágúra is. Szerte Indiában és Sri Lankában vallásos ceremóniákon használják. Az emberek istenszobraik lábánál ezzel a virággal megtömött kosarakat helyeznek el.

Mindemellett a jázmin Pakisztán és a Fülöp-szigetek nemzeti virága is.

A JÁZMIN ÉS A CSÁBÍTÁS

Az ókori görögök és egyiptomiak használták első ízben a friss, illatos leveleket arra, hogy olajat készítsenek belőle. Rájöttek, hogy az olaj nemcsak gyógyít, de csábít is. Kleopátra valójában ezt az illatot használta arra, hogy elcsábítsa Antonius-t. A virág sokféle tulajdonsággal rendelkezik, melynek köszönhetően különlegesnek és nőiesnek érezheti magát, s melyekkel még ellenállhatatlanabb lesz.

Ez azt is megmagyarázza, miért tartalmaz jázmint a női parfümök 83%-a.

A JÁZMIN JÓTÉKONY HATÁSAI

Discreet tisztasági betét Waterlily 60
Discreet Waterlily tisztasági betét

Discreet Waterlily tisztasági betét

Fedezze fel most!

A jázmin olaját az aromaterápiában is használják, hogy enyhítse a fizikai fájdalmakat és az emberek újra egészségesek legyenek kívül-belül. Fertőzésgátló tulajdonságai is vannak, melyek enyhítik a bőrirritációt. Az aromaterápiával foglalkozók azt állítják, kihat a vérkeringésre, a pulzusra, sőt, még a légzésre is. Köptetőként is használható; enyhíti a köhögést és a száraz torok tüneteit.

Egy nemrégiben készült vizsgálat kimutatta, hogy a jázmin nyugtatóként és feszültségoldóként is hatásos, mert megnyugtatja az idegeket. Ha beszívjuk a jázmin illatát, az agynak azon részeire küldünk jeleket, melyek az érzelmeket vezérlik; ez teszi tökéletes gyógymóddá a stressz, a depresszió és a fáradtság esetében.

TEA

A jázmin tea és a zöldtea népszerűségre egyre növekszik. Mindamellett, hogy egészséges, égeti a kalóriákat és a zsírt: ideális abban az esetben, ha fogyni akarunk.

Összességében tehát ennek az apró növénynek rengeteg haszna van.

Ne feledje, a jázmin illatú Discreet Irresistible segítségével friss és gyönyörű lehet egész nap!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által