Nyári kerti parti ötletek


Otthon
5/03/2021
Mi is lehetne jobb program ilyenkor nyáron, mint a családdal és a barátokkal eltölteni néhány önfeledt órát a hűs kertben. Kerti parti ötletek nemcsak kezdőknek.

Adjunk témát a partinak!

Nemcsak a farsang ad jó apropót a különböző témák szerinti mulatozáshoz, ilyenkor nyáron is kiválaszthatunk egy-egy olyan motívumot, ami köré felépíthetjük az összejövetelt. Használjuk a fantáziánkat, egészen különös, vicces és izgalmas témákat is feldolgozhatunk! Rendezzünk „hajótöröttek" partit, díszítsük fel a kertet trópusi, hajótörött-hangulatban! Készítsünk olyan ételeket, melyek Robinson Crusoe asztalán is megtalálhatóak lettek volna, az asztal díszítését is természetes anyagokkal oldjuk meg. Dinnyehéjban szolgáljuk fel a gyümölcsbólét és kókuszhéjban adjunk italt a vendégeinknek. Kínáljunk sok gyümölcsöt és sült húst, leginkább grillezett halat.  Buzdítsuk arra a barátainkat, hogy vicces, de könnyű, a melegnek megfelelő ruhában érkezzenek, egy „fűszoknya" elkészítése sem ördöngös, ha feláldozunk egy régi szoknyát és csíkokra vágjuk. A kerti világítás hangulatos lesz, ha fáklyákat használunk, keressünk a hangulatnak megfelelő hawaii zenét is!

 

Mindenünk a víz

Persze nem mindenki van olyan szerencsés helyzetben, hogy medencéje is van a kertben, egy kis kreativitással azonban pótolhatjuk a csillogó, feszített víztükröt. Nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is szórakoztatja és nem utolsó sorban hűsíti is egy nagyobb méretű, felfújható, vagy egy kisebb merevfalú medence. Válasszunk a parti időpontjára egy igazán meleg napot és invitáljuk meg a barátainkat egy könnyed hűsölésre! Vidámabbá tehetjük a hangulatot, ha vicces vízi játékokat teszünk a kert különböző pontjára. Készüljünk sok gyümölccsel, házi készítésű jégkrémmel és rengeteg hűsítő itallal. Jó hasznát vehetjük nyáron is a karácsonyi kültéri fényeknek, a színes lámpácskák izgalmassá teszik a fiatalos környezetet. Gondoljunk mindenre, klasszikus „strandzenékkel" kedveskedjünk a barátainknak! Ne feledkezzünk meg a vízi pisztolyokról és a „vadabb" locsoló berendezésekről sem!

Jó szórakozást!