Adventi koszorú ötletek

Adventi koszorú ötletek

Az adventi gyertyagyújtás nélkülözhetetlen kelléke az adventi koszorú, amely hagyományos, az ünnephez igazodó, meghatározott külsővel rendelkezik. Azonban ha nem ragaszkodunk szigorúan a formaságokhoz, egy kis kreativitással gyönyörű adventi koszorút készíthetünk.


Süssünk koszorút!

Decemberben a mézeskalácsnak van a szezonja, szinte mindent elkészíthetünk belőle: adventi naptárt, fenyődíszeket, de még adventi koszorút is. Gyúrjuk össze a mézeskalács tésztáját a már megszokott módon,  lehetőleg olyan tésztareceptet válasszunk, amelyik jól formázható és kevésbé ragad. Formázzunk meg négy nagyobb szívet, ezeket helyezzük egy másik lapra, így nem esik majd szét a koszorúnk. Illesszük egymáshoz a szíveket, hogy egy koszorú formát adjanak. Pohárral vágjunk ki a koszorú közepénél négy darab lyukat akkora méretben,  amekkora egy mécses. Készítsük el a mázat fehér porcukor, tojásfehérje és keményítő segítségével.  A minták megrajzolásához használjunk fém, vagy műanyag végű habzsákot, azzal egyenletesebbek lesznek a vonalak. Változatos mintákkal díszíthetjük a koszorút.

Tálas koszorú

A koszorúhoz használjunk egy olyan tálat, ami egy kicsit öblösebb, valamint színében harmonizál a bele helyezendő kiegészítőkkel. Válasszunk piros, bordó, arany, vagy zöld színű tálat! Tegyünk olyan díszeket a tálba, amelyek jól tükrözik az ünnep hangulatát és szépen körülveszik majd a közéjük elhelyezett adventi gyertyákat. Szépen mutat, ha kisebb fenyődíszeket, gömböket gyűjtünk össze, lehetnek egyszínűek, vagy arany és ezüstszínűek, de kiváló adventi koszorú lesz, ha szárított terméseket, fenyőtobozokat, fahéjrudakat, citrusféléket teszünk a tálba. Végül heleyezzünk négy darab gyertyát, vagy apróbb mécseseket szorosan egymás mellé a tál közepébe.  Fokozhatjuk a hatást, ha egy szép masnival átkötjük a tálat.

Horgolt koszorú

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Vidám hangulatú, színes koszorút készíthetünk, ha kis horgolt, vagy kötött gyűrűkkel díszítjük fel az adventi koszorú alapunkat. Rendezzük el a színeket, minél vidámabb, minél élénkebb, annál szebb lesz az alkotásunk. Szebb hatást érhetünk el, ha puha, bolyhos fonalat használunk, légiesebb, fátyolosabb lesz tőle a koszorú. A gyertyaválasztásnál vegyük figyelembe, hogy az élénk színek mellé a visszafogott árnyalat, például a fehér illik a legjobban.

Vidám Készülődést és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!  


 Kreatív karácsonyi ajándék: ajándékkísérő kártya
 Karácsony dekoráció: adventi naptár
 Laptop táska készítés


Szeretne hozzászólni a cikkhez? Ossza meg véleményét a Megjegyzés rovatban! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által