Ahogy a nagykönyvben meg van írva

Ahogy a nagykönyvben meg van írva

Alakítsa át otthoni környezetét a könyvespolcok átvariálásával, melyeken nem csupán a bestsellerek kapnak mostantól helyet!


Tartson rendet!
Hogyan előzhető meg, hogy könyvespolca csupán egy minden lomot elnyelő, rendetlen bútordarab legyen..

 1. A látvány összhatás érdekében válogassa szét a könyveket gerincük színe alapján!
 2. Ahelyett hogy egy nagy polcot feltöltene könyvekkel, hozzon létre különböző sémák alapján összeválogatott csoportokat, és helyezze el azokat a lakás különböző pontjain.
 3. Izgalmas és egyedi látványt nyújt, ha a könyveket fordítva, gerincükkel befelé és lapszélekkel kifelé helyezi el a polcon. Persze így nehezebb lesz majd egy-egy keresett olvasmányt elővadászni, de ezt föl lehet fogni egyfajta játékként is.
 4. Helyezze el könyveit vegyes elrendezésben: víszintesen és függőlegesen egyaránt. A vízszintes kötegeket “emelvényként” is használhatja díszeihez, ezzel is kihangsúlyozva azokat.
 5. Törje meg a sorokat egy-egy keretben elhelyezett állókép, vagy dísztárgy közbeikatatásával, és hagyjon ki üres hézagokat  is, hogy a polc „levegőhöz jusson”.
 6. Ne hagyja hogy a gyönyörűen megtervezett könyvborítók eltűnjenek a szem elől. Egy-egy sorozat első tagját kifordítva, mini kompozíciókat alkothat.
 7. S végül: néha lépjen hátra és vegye szemügyre a polcot, mérje fel az összhatást és az egyensúlyt. Rendezgesse a dolgokat mindaddig, míg a látvány megelégedéssel nem tölti el.

Art nouvelle
Sorakoztassa fel könyveit magasságuk szerint, majd törje meg a “rendet” és okozzon meglepetést azáltal, hogy a sor elejére beszúr egy méretben ode nem illő kedvencet.

Az apró részletek
A legapróbb részletek nagy hatással lehetnek az összbenyomásra. Ehhez használhat:

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
 • Miniatűr festményeket
 • Különleges parfümös üvegcséket
 • Kerámiákat, vagy agyagműveket
 • Dekoratív gyűjtődobozokat
 • Ívelt vázákat
 • Dísztányérokat
 • Fekete-fehér családi portrékat

Tippek

 • Egy nem használt ajtókeret tökéletes hely lehet egy könyvespolc számára!
 • Egy-egy, a könyvek közé beékelt gyűjteménysorozat laza szimmetriát teremt, és érdekessé varázsolja a polcot.
 • Létrehozhat egy tudatosan hanyag elrendezést: töltse fel a polc minden szegletét és beugróját vízszintesen, függőlegesen, vagy akár diagonálban elhelyezett könyvekkel.
 • Rendezze be úgy az alsó és legfelső polcokat, hogy a könyvek ellentétes irányba nézzenek. Ha polcai elég mélyek hozzá, egy-egy könyvsor elé állíthat egy érdekes, vagy színes kerámiát.
 • Készítsen látványos lakerendezési elemet lakásában, egy a padlótól a plafonig érő könyvespolc kialakításával, amely nem csupán könyvsorozatainak nyújt otthont, de tapéta-hatást is kelt. 

Tudta-e,
hogy amikor a könyvek a 16. század vége felé egyre nagyobb népszerűségre tettek szert és függőleges elrendezésük megindult a könyvtárak polcain (szemben az egymás tetejére halmozással), a fejre esést úgy akadályozták meg, hogy a polcok két végére ún. sorzárót helyeztek!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!