Család, munka, karrier: mehet együtt is!

Család, munka, karrier: mehet együtt is!

Biztosan ismerős a helyzet: a gyerekek már a reggelinél vitatkoznak, a kedvenc blúzunkat elfelejtettük kivasalni, a férjünk pedig megint nem találja a kávét. Nem is csoda, ugyanis tegnap nem volt időnk bevásárolni. Vajon lehetne minden sokkal idillibb?


A munkaidő mellett a háztartás és a család menedzselése veszi el a legtöbb időnket. Hogyan csinálhatjuk hatékonyabban?

Úgy, hogy mi magunk vesszük kezünkbe az életünket. Először is végig kell gondolnunk, melyek az időrabló tevékenységek. Nézzük meg, nincsenek-e közöttük olyanok, amelyek mégsem annyira szükségesek. Például tényleg el kell menni hetente többször bevásárolni a nagy szupermarketbe? Muszáj minden nap elpakolni a férjünk és a gyerekek után?

Lássuk át a teendőket!
Készítsünk heti tervet: minden hétvégén írjuk be egy táblázatba, hogy a következő héten mi mindent kell elintézni. Az már fél siker, ha írásban van minden, és pontosan átlátjuk, mi vár ránk. Így azt is kitalálhatjuk, hogy esetleg mely tevékenységeket lehet összevonni és egyszerre elintézni. Sőt, azt is átlátjuk, mikor vagyunk teljesen betáblázva. Tegyük ki a táblázatot a hűtőszekrényre, így nem csak mi, hanem az egész család elolvashatja. Ráadásul láthatják, hogy mennyi a tennivalónk! Ha a gyerekek valamilyen extra kívánsággal jönnek, kérjük meg őket, előbb nézzék meg, hogy lenne- e rá időnk.

Mutassuk meg a dolgozó oldalunkat!
Gyerekeink édesanyaként, párunk feleségként tekint rá. Az a nő, aki minden nap odateszi magát a munkahelyén, ismeretlen számukra. Vigyünk hát néha egy kis munkát haza – még akkor is, ha nincs rá szükség. Ilyenkor tegyük félre a házimunkát, és miközben a gyerekek például a leckét csinálják, „dolgozzunk” egy kicsit mi is. Kössük ki azt is, hogy csak vészhelyzetben lehet minket zavarni. Így a család is megtanulja elfogadni azokat az időszakokat, amikor minket is békén kell hagyniuk, ráadásul megismerik egy másik oldalunkat is, és rájönnek, milyen szuper, hogy mi mindent csinálunk.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adjunk át házimunkát!
Gondoljuk végig, hogy a gyerekek és a párunk milyen házimunkát tudnának átvenni tőlünk. Készítsünk táblázatot, ahová beírjuk a feladatokat, és mindenki kipipálhatja, ha elvégezte az aznapi feladatát. Hétvégén jutalmazzunk valamivel, hogy mindenki jól érezze magát!

Mondjuk végre néha nemet!
Biztosan sok idő megy el olyan tevékenységekre, amelyekre mások kérnek meg minket. Lehet ez a munkahelyünkön egy kis plusz munka a kolléganő miatt, vagy extra kívánság a gyerekektől. Ha úgy érezzük, hogy éppen valami nem fér bele az időnkbe, nyugodtan mondjunk nemet. Ne féljünk attól, hogy a másik megsértődik: ha elmondjuk, hogy most miért nincs időnk segíteni, meg fogják érteni. Lehet, hogy az elején furcsállni fogják, mert megszokták, hogy mindig igent mondunk, de előbb-utóbb bele fognak törődni, hogy nem lehet minket a végtelenségig kihasználni.

Fogjunk össze másokkal!
Sokkal egyszerűbb lesz az életünk, ha összefogunk a környezetünkben élő anyukákkal. Gondoljuk végig, milyen szabadidős tevékenységet végeznek a gyerekek másokkal együtt. Tudnánk-e például felváltva vinni őket? Vagy oda mi, visszafelé a másik anyuka?

Próbáljuk ki a gyerekcserét!
Szeretnénk végre egy szabad péntek délutánt? Kérdezzük meg a gyerekek barátainak szüleit, mit szólnának ahhoz, ha az egyik héten az ő gyerekeik lennének nálunk, a másik héten a mieink náluk. Így mindenkinek lenne egy kis szabadideje legalább kéthetente. Ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk az iskolai szünetekben is, így nem kell annyi szabadságot kivenni.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által