Családi játékok az esős napokon

Családi játékok az esős napokon

Hozzuk ki a legtöbbet az esős időszakból is, az alább ismertetett, nagyszerű fedett foglalkozások segítségével!


Nevezzük ki a gyerekeket kis kuktának!

Süssünk tortát gyermekeinkkel, de ne akármilyet! Használjunk ételfestéket, hogy csodálatos szivárványtortát készíthessünk különböző, például vár, hajó vagy ház formákban. A varázslatos hangulat kedvéért diszítsük műveinket apró cukorkákkal, csokoládédarabokkal vagy marcipánvirággal! Egy nyomtató és ehető papír segítségével akár kedvenc mesefigurákkal is díszíthetünk.

Készítsünk falfestményt!

Szerezzünk be egy nagy tekercs papírt és válasszuk ki a témát: szuperhősök, egy nap az állatkertben, Karácsony, vagy Csipkerózsika. Ezután segítsünk a gyerekeknek kiegészíteni ezeket a témákat, rajzzal, fesékkel, régi magazinokból kivágott képekkel, ragasztással, közbenfelhasználva bármit, ami a kezünk ügyébe kerül. A végén nagyon büszkék lesznek majd magukra és újdonsült szobájukra, melyet alkotásaikkal dekorálhatunk.

Tervezzünk családfát!

A családi fényképek nézegetése mindig szórakoztató, miért ne taníthatnánk meg gyermekeinknek közben a családtörténetet? Segítsünk kiválasztani egy-két képet, nevezzük meg a  rajta szereplőket és magyarázzuk el a rokoni kapcsolatokat! Használjuk ki az időt és meséljünk róluk történeteket, illetve emlékeztessük a gyerekeket, hogy mikor és hol látták őket utoljára?

Adjunk elő történeteket!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A gyerekek válasszanak ki egy mesét és illusztrálják a történetet. Lerajzolhatják kedvenc karaktereiket, beöltözhetnek legkedvesebb hőseiknek, illetve szerezhetnek egy címadó dalt. Ez nemcsak szórakoztató, de fejleszti is a gyerekek képzelőerejét és kreativitását is egyben. Hiszen lehet, hogy épp a jövő egyik rendezőjét vagy zeneszerzőjét neveljük..

Csapjunk bulit!

Nem kell születésnap vagy különleges alkalom ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Fújjunk lufikat, öltöztessük fel a gyerekeket és fessük ki az arcukat, majd koreografáljunk egy rövid táncot zenével. Tegyük ezt az esős napot felejthetetlenné!

Építsünk bunkert!

Pár használt lepedő, amivel az asztalt letakarjuk, néhány párna, egy kislámpa, egy sütivel teli doboz, kedvenc játékok és könyvek, - s a gyerekek máris azt érzik, hogy a természetben kempingeznek,még akkor is, ha történetesen az étkezőben vannak. Használjuk fel újra, vagy egészítsük ki ezeket az ötleteket, amikor átjönnek a kis barátok. Ki ne szeretnevendég lenni egy olyan lakásban, ahol mindig szórakoztató dolgok történnek?


Ajánlott bejegyzések:

Családi játékok
3 bombabiztos, játékra inspiráló ötlet.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!