Energia megtakarítás

Energiamegtakarítás

Egy kis odafigyeléssel akár húsz százalékkal is csökkenthetjük a havi villanyszámlánkat.


Írásunkbanleleplezzük a rejtett áramfogyasztókat, és eláruljuk a legjobb energiaspóroló trükköket.

Háztartásunkban sok mindennel spórolhatunk; megóvhatjuk pénztárcánkat és a környezetünket is.

Áramfogyasztás-mérő készülék: ön tudja, hogy a háztartásában található gépek mennyi áramot fogyasztanak? Műszaki boltokban és internetes webáruházakban is kaphatók olyan áramfogyasztás-mérők, amelyek segítségével megtudhatjuk, mely készülékek tartoznak a túlzott energiafogyasztókhoz. Ezeket érdemes ritkábban használni, vagy energiatakarékosabbra cserélni.

Készenléti mód: a műszaki eszközök készenléti módban is fogyasztanak energiát – normál működésük 10%-át. Spórolhatunk az árammal, ha kapcsolóval ellátott elosztóba dugjuk őket, és ha nincs rájuk szükség, egyszerűen lekapcsoljuk az elosztót.

Szellőzőnyílások: ha a hűtőszekrény vagy a fagyasztó szellőzője el van zárva, vagy nem portalanítjuk rendszeresen és elzáródik, a meleg felgyülemlik, és a gép tíz százalékkal több áramot fogyaszt. Figyeljünk arra, hogy ezek a nyílások mindig szabadok és tiszták legyenek!

Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
Ariel Baby kímélő folyékony mosószer
(177)

Készítsd elő a családi fészket kisbabád érkezésére!

Fedezze fel most!

Megfelelő mosási hőfok: még a legpiszkosabb ruhát sem kell feltétlenül 90 fokon mosni, hiszen 60 fokon is tökéletesen tiszta lesz, és a baktériumok is elpusztulnak. A pontosan adagolható Ariel folyékony mosószerkoncentrátum viszont már 30 fokon is tökéletesre mossa a ruhákat, így mosószert és energiát egyszerre spórolhatunk. Nyáron a szárítógép helyett teregessünk a szabadban!

Hőmérséklet a hűtőszekrényben: a folyamatos 7 fok tökéletesen elegendő, mélyhűtőben pedig –18 fok ajánlott.

Élelmiszerek a mélyhűtőben: nyitott fagyasztóajtónál keresgéléskor is feleslegesen pazaroljuk az energiát. Mélyhűtőbe tároláskor a zacskókra írjuk rá, hogy mi van benne, és mikor tettük a fagyasztóba – így gyorsabban megtaláljuk amit keresünk.

Villanykapcsoló: vonjuk be a gyerekeket is a spórolásba! Legyen például az az ő feladatuk, hogy figyelnek a villany lekapcsolására azokban a helyiségekben, ahol nem tartózkodunk.

Fűtési szezon: tíz százalékot spórolhatunk a fűtés költségein, ha egy fokkal kevesebbre állítjuk a termosztátot, és külön-külön állítunk be nappali és éjszakai hőfokot. Éjszakára az alacsonyabb hőmérséklet még egészségesebb is.

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által