Feng Shui nappali

Feng Shui nappali

Használja ki a napsütéses napokat otthona belső tereinek átalakítására. Elsőként nézzük a pihenésre és közös együttlétre használt helyiséget: a nappalit, amelyet néhány Feng Shui ötlet megvalósításával barátságosabbá és kellemesebbé varázsolhat. A Feng Shui ősi kínai művészet, amely a belső terek optimális elrendezése révén harmóniát teremt a környezeti energiák között.


Hogyan?

  • Tisztítsa meg az ablakokat (a koszos ablakok akár fele annyi fényt engednek át, mint a tiszták!)
  • Mossa ki a tüll függönyöket, hogy több fényt engedjenek nappalijába, vagy ha újakat szeretne feltenni, válasszon természetes alapanyagú, világos színű vásznakat.
  • Helyezzen el tükröket, amelyek nem csak díszítik a szobát, hanem a fény visszaverése által megnövelik a tér érzetét.

Éjszaka - Válaszon állítható fényerősségű világítótestet, amely révén kellemes és a pihenéshez megfelelő hangulatot teremthet.

Hogyan?

  • Használjon különböző erősségű izzókat: erősebbet az étkezőasztal fölé, visszafogottabb hangulatvilágítást a kikapcsolódásra használt terekben és közvetlen fényt az olvasáshoz.


Kerekítse le a szögletes vonalakat!


Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  • A szögletes vonalak negatív energiát sugároznak, ezért takarja el a falak szembetűnő széleit és a sarkokat dekoratív megoldásokkal: növényekkel, párnákkal, lámpákkal, vázákkal… Rengeteg lehetőség közül választhat!
  • A Feng Shui igaz szimbólumai, a növények nyugalmat és békét árasztanak. Kerülje viszont a nagyon hegyes és szúrós levelű növényeket (kaktuszokat) és részesítse előnyben a lekerekített levelű, lágyszárúakat. Szuper tipp: otthona harmóniájának megteremtéséhez a bambusz a legideálisabb növény – próbálja ki!


Alakítson ki egy harmonikus környezetet!


  • A karosszékeket és kanapét rendezze el egy központi tárgy, pl. a dohányzóasztal vagy kandalló köré, és sose fordítsa háttal az ajtónak, mivel csak így teremtheti meg a beszélgetés lehetőségét.
  • Ha nagy a nappalija, próbálja meg felosztani a teret, hogy lehetőséget adjon az energiaáramlásra és cserére: a nyitott terek kicsit hideggé teszik a helyiségeket! Térelválasztókkal tökéletesen elkülöníthető a pihenő- vagy dolgozósarok és az étkező rész.
  • Kerülje a túlzsúfoltságot (pl. dísztárgyak, festmények) és a harmónia érdekében részesítse előnyben az egyszerű dekorációt. A helyiségeknek is lélegezniük kell!
  • A Feng Shui és a rendetlenség összeegyeztethetetlen, ezért otthona mindig legyen rendezett és tiszta.


Találja meg a megfelelő egyensúlyt!


A Feng Shui nappali világos és színes! De semmi pánik! Ahhoz, hogy ezt elérje, nem szükséges egyik napról a másikra teljesen megváltoztatni a dekorációt és fukszia rózsaszínre festeni minden falat. Néhány párna, takaró, gyertya, váza függöny vagy festmény segítségével is élénkséget és vidámságot kölcsönözhet a tereknek! Színes matricát is ragaszthat a falra és a szekrényekre (és miután megunta, szappanos vízzel könnyedén el is távolíthatja). A vörös az energia, szenvedély és erő szimbóluma, míg a kék a nyugalomé és frissességé, a zöld pedig harmóniát és egyensúlyt képvisel…Válassza a hangulatához vagy személyiségéhez leginkább illő színeket!

A színek után kezdjen el játszani az anyagokkal. Például tegyen üveg tálcát a fa dohányzóasztalra, bársonypárnát a bőr kanapéra, vagy ezüst gyertyatartót a márvány konzolasztalra…A lehetséges variációk száma végtelen!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!