Hogyan dekoráljunk különleges húsvéti tojásokat

Hogyan dekoráljunk különleges húsvéti tojásokat

Húsvétkor nemcsak a lányok, bizony a kisfiúk is lelkesen festik a tojásokat, hogy legyen mit beletenni a nyuszi a fészekbe. Dekoráljunk idén különleges tojásokat!


Szöges kifújt tojás

Bármilyen ijesztőnek és nehéznek is tűnik megszögelni egy tojást, bizony koránt sem olyan bonyolult, mint ahogyan azt elképzeljük. Mindössze türelem és kellő óvatosság kell hozzá, és máris egy különleges tojással büszkélkedhetünk. Legelőször fújjuk ki a tojás belsejét óvatosan. Lyukasszuk ki mindkét végét a tojásnak úgy, hogy az egyik lyuk kicsit nagyobb legyen, körülbelül gombostűfej nagyságú. Hogy minél könnyebben ki tudjuk fújni, egy hosszú tűvel nyúljunk mélyen a tojás belsejébe és keverjük össze a sárgáját és a fehérjét. Fújás közben is ismételjük meg többször a keverést, így a lyukba szorult fehérjeszálakat is könnyebben ki tudjuk húzni a nyíláson, hogy tovább tudjuk fújni a tojást. Ha teljesen kiürült, érdemes egy fecskendővel vizet tölteni a tojásba, majd óvatosan összerázni és kifújni, hogy kitisztítsuk a belsejét. Ismételjük meg a műveletet többször, így elkerülhetjük a későbbi kellemetlen szagokat. A tojás szögeléséhez egészen apró szögeket keressünk. Figyeljünk rá, hogy megfelelő távolságra kerüljön egy-egy szög a tojásba, akkor kerülhetnek már közelebb egymáshoz, amikor egyre több szög került a helyére. A szögeket óvatos és apró ütésekkel verjük a héjba, ha elég óvatosak vagyunk, úgy megy majd a helyére, mintha vajba csúsztatnánk. Végig, amíg szögelünk, a tojás a kezünkben legyen, különben összetörik az ütések közben. Ha valahol megreped a héj, kezdjünk új tojást szögelni, mert a repedés nyomán más lesz a feszessége az egésznek és sokkal könnyebben törik majd. Ha ügyesek vagyunk, az egész tojást be tudjuk borítani szöggel.

Batikolt tojás

Gyönyörű pettyes tojásokat készíthetünk a gyerekekkel, ha felolvasztott viaszt csepegtetünk a kifújt, vagy megfőzött és megtisztított tojáshéjra. Ha egészen vékony és apró motívumokat tudunk „csepegtetni”, különböző motívumokkal is díszíthetjük a tojásokat. Miután megszáradt a viasz tegyük a tojásokat tojásfestékbe, így ahol a viasz van, fehér marad a tojás.

Márványos tojás

Fújjuk ki a tojást a fent említett módon, majd néhány különböző színű, eltérő árnyalatú olajos alapú festéket tegyünk egy tál vízbe úgy, hogy csak kicsit keveredjenek a színek. Ezután fogjuk a kifújt és megtisztított tojásokat és forgassuk meg a festékben, majd óvatosan vegyük ki és hagyjuk megszáradni őket. Szép csillogást és tökéletes fedést biztosít, ha dekorlakkal fedjük a festékréteget.

Tojások préselt virággal

Gyönyörű romantikus hangulatú tojásdíszeket készíthetünk, ha korábban lepréselt virágokat ragasztunk a kifújt, vagy megfőzött és letisztított tojásokra. Korai ibolya, aranyeső virág, vagy gyümölcsvirágok nagyon szépek lehetnek. A virágok felragasztása után lakkozzuk át az egész tojást, így homogén felületet kapunk.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!