Hogyan válasszunk parfümöt

Hogyan válasszunk parfümöt - télies illatok

A leghidegebb hónapokban a forró, intenzív illatok a legkedveltebbek; azok, amelyek melegséget és magabiztosságot árasztanak magukból. Parfümünk illata egy olyan kardinális részlet, amely nélkül ha elindulunk otthonról, hiányérzetünk támad, s ez a nap előrehaladtával a kényelmetlenség érzetéig fokozódhat.


Milyen illat illik leginkább a télhez?

A parfümtervezés folyamatában a legnagyobb szerepe az alapanyagok összeválogatásának van. Míg nyáron a könnyű, friss illatokat részesítjük előnyben (például a citrus, vagy virágillat) úgy télen inkább választjuk az intenzívebb fűszeres, vagy fás illatokat.

Tipp: Vannak, akik egész évben kitartóak az általuk kedvelt illatokhoz (például télen is a friss aromák hívei). S ami az aktuális trendek vagy íratlan szabályok figyelembevételénél is fontosabb: a kényelem és elégedettség érzése, amelyet az adott illat kivált belőlünk.

A megfelelő parfüm kiválasztása

Legjobb megoldás, ha a parfümériába magunkkal visszük egy barátunkat vagy barátnőnket, és tesztelgetjük a különböző illatokat.

Ambi Pur 3Volution Plug
Ambi Pur 3volution
(185)

Megszünteti a szagokat és felfrissíti a levegőt

Fedezze fel most!

Lehetőség szerint délelőtt tegyük mindezt (mivel a szaglásunkat a nap végére már különböző tényezők befolyásolják, pl. a légszennyeződés, vagy a napközben észlelt szagok és illatok kavalkádja) és a parfümöt lehetőleg a csuklónkra vigyük fel. Ne feledjük, hogy bőrre fújva a parfüm illata mindenkinél más és más végeredményt produkál, mivel alapillataink eltérőek.

Tipp: Nem érdemes egyszerre háromnál több illatot tesztelni, mivel utána már zavar keletkezik a szaglásban, és nehéz megkülönböztetni az illatokat. Ilyenkor célszerű elhagyni az üzletet, járni egyet és hagyni, hogy az illat „kinyíljon” bőrünkön. Egy másik megoldás lehet, hogy magunkkal viszünk egy kis tasak fahéjat, amibe ha két illat között beleszagolunk, elveszi orrunkból az előző parfüm illatát.

Sok múlik az eseményen...

A munkahelyünkön viselt parfüm illatát kellő elővigyázatossággal kell megválasztanunk. A melegebb, intenzívebb illatokból elég ha csak keveset viszünk föl magunkra, és nem töltjük meg vele az egész tárgyalótermet.

Egy romantikus vacsorához azonban választhatunk melegebb, gyümölcsös-fás illatokat, amelyek magabiztosságot és érzékiséget sugároznak. A mindennapokban természetesen ragaszkodhatunk kedvenc parfümünkhöz, hiszen ettől érezzük magunkat elégedettnek, ez nyújt számunkra kényelmet és biztonságot.


Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által