Téli virágok

Karácsonyi dekoráció - téli virágok

A karácsonyi ünnepek legközkedveltebb, bimbós és csokorba köthető növényei télen virágoznak.


A magyal és a borostyán, a fenyőágakból font koszorúk és girlandok, valamint a decemberben virágzó ünnepi hangulatot árasztó növények színt és ragyogást visznek a főként örökzöldekkel készített karácsonyi dekorációk áradatába.

Míg a rózsa a Valentin nap klasszikus virága, a liliom pedig a Húsvété, Karácsonykor a bájosan feldíszített lucc- és erdei fenyőé a főszerep. A régi hagyomány szellemében minden évben karácsonyfát állítunk, amely a kandallópárkányra helyezett, illatos girlandok és a vendégeket üdvözlő, bejárati ajtóra szegezett koszorúk mellett otthonunk és a karácsonyi időszak központi dísze. Manapság egyre elterjedtebbé válik a friss, szezonális virágok használata is.

Mivel a virágok zömében tavasszal és nyáron bújnak elő és szökkenek szárba, a télen virágzó növények élénk piros és fehér szirmaikkal különleges színfoltként hatnak a zöld levéláradatban.

A virágüzletek számára is az egyik legfontosabb időszakban, az általuk kínált, karácsonyi ünnepeket idéző friss virágok üdítő színfoltként hatnak az otthoni dekorációkban, és tökéletes ajándékok a vendéglátók számára. A karácsonyfadíszítés és az ünnepi girlandok mellett a friss virágok egyre gyakrabban váltják fel a hagyományos karácsonyi virágdíszeket.

Az alábbiakban bemutatjuk a legközkedveltebb, karácsonyi dekorációhoz használható szezonális virágokat:

• Mikulásvirág

Az egyik legnépszerűbb karácsonyi növény a Mexikóból származó Mikulásvirág, amelyet Észak-Amerikában csillag alakú előlevelei miatt karácsonyi csillagnak hívnak. Dekorációként Noche Buena (jelentése: Jó éjt) néven is ismeretes; piros válfaja ikonikus, de lélegzetelállítóan szép a fehér, zöld és mély burgundi színekben egyaránt. A hiedelemmel ellentétben nem mérgező az állatok számára. A Mikulásvirág tavasszal kiülthethető a kertbe, ahol a világos, de nem közvetlen napsütötte helyeket kedveli, és locsolni csak akkor kell, ha a földje már száraz.

• Hunyor

Lenor Everyday Essentials - Floral Romance
Lenor Everyday Essentials - Floral Romance
(7)

A Lenor Floral a szerelembe esés időtlen érzését ébreszti fel bennünk.

Fedezze fel most!

A hunyorként is ismert Helleborus valójában nem a rózsafélék családjába tartozik. Európában, a Mediterrrán térségében és Nyugat-Ázsiában virágzik. A "hórózsa” vagy "téli rózsa"-ként is ismert növénynek öt fehér öblös csészelevele van, és jellegzetesen December 25-ike körül virágzik.

• Fagyöngy

A dekoratív fagyöngyről szinte mindenkinek az a romantikus hagyomány jut eszébe, amikor az ajtó fölé helyezett fagyöngy ágak alatt a szerelmesek megcsókolják egymást. Az apró, fehér bogyós növény az ősi kelta és skandináv kultúrában a szerelem szimbóluma volt.

• Amarillisz

A hagymából kihajtó amarillisz nagy, kancsó alakú virágjai hosszú száron nőnek. Legelterjedtebb válfaja piros színben pompázik.

• Papírvirágú nárcisz

A nárcisz eme illatos, törékeny, közönséges nárciszhoz hasonló virágú fajtáját gyakran ajándékozzák cserepes növényként.


Ajánlott bejegyzések:

Ehető virágok
A virágok nem csak a szemet, de akár a az ízlelőszerveinket is kényeztethetik, néhány közülük igazán...

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632

Oral-B Professional Care 500 kényelmes használat

Oral-B Professional Care 500 kényelmes használat

"

Sziasztok! Elsőre picit idegenkedtünk a dologtól mert ugye nálunk még senki nem használt elektromos fogkefét, de mindenképpen pozitívan csalódtunk benne. Az öt tagú családomból mindenki kipróbálta, és mindannyiunk tapasztalata, hogy rendkívül kényelmes, mivel nem kell "sikálni" a fogakat, hanem a fogkefe szépen magától dolgozik, na meg a végeredmény sem elhanyagolható, hiszen rendkívül tiszták lettek a fogaink. A nyelvvel végigsimítva ilyen hatást sosem értünk el hagyományos fogkefével. Én két hét múlva költözök el itthonról, de a szüleim Oral B elektromos fogkefét kapnak tőlünk karácsonyra. :) Köszönöm a lehetőséget, hogy tesztelők között lehetek :)

"

nagykövet által
Hajneebaby 81