Konyhai tippek-trükkök

Konyhai tippek-trükkök

Ha egy átlagos vacsorát is órákig tart elkészítened, talán itt az ideje, hogy változtass valamit.


  1. Használd ki a konyhai tárolók előnyeit: a különböző polcokra és fiókokba helyezhető kosarak és dobozok segítenek a konyhai eszközök elosztásában. Rendezd újra az evőeszközeidet, tányérjaidat és háztartási gép-alkatrészeidet aszerint, hogy milyen gyakran használod őket! Azokat, amelyeket ritkán használsz, helyezd el felülre, a többit tedd a fiókokba és a szekrényekbe, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek!
  2. Használj segítséget: a sütés-főzés jó időtöltés is egyben, de néha hosszadalmas előkészítést igényel. Hagyd, hogy a gépek végezzék el helyetted a vágást, aprítást és a keverést!
  3. Hétvégéken fogd be a partneredet és a gyerekeket: nem kell, hogy mindent egyedül csinálj! Amíg a partnered segít a főzésben, a gyerekek elvégezhetik a kevésbé veszélyes munkákat, mint például az asztal megterítése.
  4. A zöldségek mindig legyenek kéznél: a salátahozzávalókat előre megmosva és lecsepegtetve tartsd egy dobozban, így 3-4 napig frissek maradnak. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni őket, használj légmentes tárolókat.
  5. Fagyasztd le a maradékokat: nemcsak alapanyagok, de készételek is lefagyaszthatók. Készíts el egy süteményt, egy adag palacsintát vagy egy pizzát, amikor ráérsz, és tartsd őket készenlétben a váratlan vendégek számára.
  6. Fagyasztott szószok: nem kell minden ételhez friss mártásokat készítened. Olyan húsok levét, amelyknek sütési ideje meghaladja a 30 percet, fagyasztd le jégkockatárolóban, és főzéskor adagolj az ételhez 3-4 kockát. Ugyanezt teheted a paradicsomlével is!
  7. Készíts procukrot: almáspitét csinálsz, és elfogyott a porcukor? Tegyél kristálycukrot két zsírpapír közé, és nyomd össze vasalóval, máris kész a házi porcukor! Készítheted kávédarálóban is!
  8. Főzd ki a konyharuháidat mosószeres vízben. A konyharuhák a konyha legszennyezettebb kellékei. Ahelyett, hogy minden alkalommal papírtörlőt veszel, tegyél mosószert egy edénybe és főzd ki benne a konyharuhákat. Tisztaság és higiénia!
  9. Készíts el bizonyos hozzávalókat előre: párolj meg hagymát vagy paprikát, és fagyaszd le őket, így kéznél lesznek, amikor szükséged van rájuk. A gyakran használt alapanyagokból végy egyszerre többet!
  10. Tervezd meg a bevásárlást: mielőtt vásárolni mész, írd össze, mire van szükséged. Készíts listát, így kevesebbszer kell menned vásárolni.
Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!