Rendrakás utazás után

Rendrakás utazás után

Kipihented magad, most itt az ideje hazamenni. Sok tennivalód lesz annak érdekében, hogy újra otthonosan tudd magad érezni a lakásban.


A szabadságnak vége. Újra otthon vagy, magad mögött hagyva a tengert, a homokos partokat és a természetet. Biztosan szomorú vagy, hogy haza kell menned, és nehéz búcsút mondani a szabadságnak és a nyaralás örömeinek. Már csak azért is, mert a hazatérés azt is jelenti, hogy rengeteg tennivalód lesz. A bőröndöd tel van mosatlan ruhával és szuvenírekkel. Otthon mindent belep a por, mivel sokáig senki sem volt a lakásban. Íme néhány ötlet, hogy hogyan kezdj hozzá!

Először is nyiss ki minden ablakot, és szellőztess ki! Utána pakold ki a bőröndöket, tedd be a koszos ruhákat a mosógépbe, és pakolj el!
Menj el vásárolni, hogy legyen mit enni és inni. A mélyhűtődet remélhetőleg még előzőleg feltöltötted fagyasztott ennivalóval, így ugyanis nem kell aggódnod amiatt hogy nincs otthon mit enni. 

Ha vannak virágaid, lásd el őket, a poros lakás egy kicsit várhat. Nyilvánvalóan megkérted a barátaidat, hogy locsolják meg őket, de most ennél egy kicsit több törődésre lesz szükségük. Öntözd meg őket, szedd le az elszáradt leveleket, és lásd el őket vitaminnal.
Itt az ideje a portalanításnak. A legjobb, ha van olyan porszívód, amelyik erősen szívja a koszt. Tisztítsd meg a plafint, a padlót, a szőnyegeket, székeket, függönyöket és a párnákat is!

És mi a helyzet a takarítással? Kezdd az ablakokkal és a padlóval a megfelelő higiéniát biztosító takarítószerek használata segítségével! Elég nehéz a hosszú pihenés után a takarításra koncentrálni, de gondolj arra, milyen otthonos lesz a lakásod, miután végeztél!

Töröld le a port a bútorokról, tisztítsd meg a sarkokat a hálószobában és a dolgozószobában is. Ne felejtsd el kiráznia szőnyegeket!
A fürdőszoba tisztaságára nagyon ügyelj! Tisztítsd meg az összes polcot, állványt és a kádat erős tisztítószerekkel, és tedd be a konyhafelszereléseket (tányérokat, késeket, poharakat) a mosogatógépbe! Mire elkészülsz, ezek is tiszták lesznek. Ha nincs mosogatógéped, kérd meg a családot, hogy segítsen!

A konyha és a fürdőszoba ideális hely a penész számára. A kád sarkain, kerámiafelületeken, konyha- és fürdőszobafalakon könnyedén lerakódhat a penészgomba. Ha ez megtörténik, használj klóralapú oldószert. Öntsd az anyagot a penészes helyekre, dörgöld át, majd töröld tisztára őket. Nyitsd ki az ablakokat, amíg minden felület teljesen száraz nem lesz. Ha a lakásod nem nyirkos, nem lesz több penészes felület. De azért vizsgáld át az összes sarkát a lakásnak!

Végül, de nem utolsósorban: az ágyad! Vedd le az ágyterítőt, szellőztetsd ki az ágyat, a párnákat, és húzd át az ágyneműt! 
Ha minden igaz, már jobban is érzed magad. Véget ért az első és legnehezebb napja a hazatérésnek. Ne fárasztd magad a főzéssel. Inkább rendelj egy egyszerű vacsorát egy vendéglőből. Utána engedd tele a kádat, és pihenj egy kicsit a fürdővízben, hogy nyugodt éjszakád legyen! Isten hozott újra itthon!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!