Szép virágok otthon

Szép virágok otthon

Vajon otthon is körbevehetjük magunkat virágokkal és növényekkel? Természetesen. Íme néhány fajta, amely kiválóan érzi magát a lakásban vagy az erkélyen, és néhány ötlet a gondozásukat illetően.


Ahogy beköszönt a tavasz, feltámad bennünk a vágy egy kis ‘kertészkedésre’. De mi a titka az egészségtől kicsattanó növényeknek? Az egyik legfontosabb szempont az őket érő napfény mennyisége: egyes növények jól viselik a közvetlen napsugárzást, míg mások inkább az árnyékos, hűvösebb helyeket kedvelik. Óvjuk őket a túllocsolástól, mivel ettől a gyökérzetük elrothad.

Növények a szobában

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom
  • Pothos (szobai futóka): nagy, élénk zöld, fehér erezettel díszített leveleivel az egyik legkönnyebben kezelhető szobanövény. Nincs másra szüksége csak elegendő fényre, mérsékelt locsolásra, és egy hónapban egyszer egy kis tápoldatra.
  • Kenzia: ez a pálmafélék családjába tartozó trópusi növény akkor virul sokáig, ha egy nem túl tágas kaspóban árnyas, áramforrástól távoli helyre tesszük. Rendszeres locsolást (kb. hetente egyszer) igényel, és 2-3 évente átültethető. Ne hagyjunk alatta állott vizet, vigyázzunk, hogy a szárában ne halmozódjon fel a nedvesség, mivel ekkor elrothad. Növénytápot áprilistól októberig kb. három hetente kaphat.
  • Kóleusz (díszcsalán): ennek a rendkívül dekoratív növénynek a leveli több színben pompázhatnak, a sárgától, az élénk vörösön át a fuksziáig. Színeit csak akkor tartja meg, ha folyamatosan kiadós napfényt kap. Bő locsolást és kb. három hetente növénytápot igényel …és az erkélyen
  • Rhynchospermum: bár növénytanilag nem rokona a jázminnak, “hamis jázminként” is ismerjük. Nagyon ellenálló fajta, kevés gondozást igényel, gyönyörű virágait júniusban és júliusban csodálhatjuk meg. A világos helyeket kedveli, és a virágzás időszakában kiadós locsolást kíván. Ne hagyjuk, hogy a víz megálljon alatta! Havonta egyszer érdemes növénytápot adni neki.
  • Szegfű: elegáns növényfajta, gondozása egyszerű. Közvetlen napfényt és rendszeres locsolást igényel. A maximumot akkor hozhatjuk ki belőle, ha potassziumban gazdag növénytápot adunk neki.
  • Petúnia: egy kis gondoskodás és odafigyelés eredményeként tavasz közepétől egészen késő őszig ontja a virágokat. A közvetlen napfényt kedveli, tavasszal 2-3 naponta, nyáron gyakrabban történő locsolást igényel. 2-3 hetente egyszer adjunk neki virágzó növényeknek való tápoldatot.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!