Téli családi kirándulás

Téli családi kirándulás

Bár sokan ellenkező nézetet vallanak, a téli időszak kiválóan alkalmas a családi időtöltésre.


Íme néhány gyermekbarát tipp az élvezetes szabadtéri tevékenységekhez.

Tegyünk közös erdei sétát!

Az egész család számára élvezetes egy közösen tett séta az erdőbe, ráadásul sokat tanulhatunk belőle. Kereshetünk állatnyomokat, szedhetünk leveleket a növénygyűjteményünkhöz, gyűjthetünk gesztenyét, tobozt, szép köveket amiket befesthetünk, és megpróbálhatjuk beazonosítani a minket körülvevő számtalan hangot (madárhangokat, a fáról lehulló levelek neszét, kisállatok hangját).

Gondoskodjunk a madarakról!

Építsünk egy kis madáretetőt, fessük be, és díszítsük fel. Tegyük ki a kertbe vagy az erkélyre.

Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogyan ismerhetik fel a madarakat méretük, tollazatuk színük és füttyük alapján (a Wikipedia és különböző könyvek segíthetnek ebben).

“Tudóskodjunk”!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Számtalan szórakoztató tudományos kísérletet folytathatunk, főként a szabadban.Mennyi idő alatt fagy meg egy pohár víz?

Mennyi idő alatt olvad el hógolyó? Mennyi hóra van szükség ahhoz, hogy megtöltsünk egy üveget? Lehet tüzet csiholni két bot segítségével? Ilyen és hasonló játékos kísérletekkel felébreszthetjük gyermekünk tudományos kíváncsiságát.

Élvezzük a havat!

A havazás a legszórakoztatóbb kültéri családi szabadidős tevékenységek forrása. Szervezhetünk hóemberépítő versenyt, amely során minden résztvevőnek valami különleges kelléket kell felhasználnia. Mehetünk korcsolyázni, vagy szánkózni.Hatalmas hócsatába kezdhetünk, vagy hóangyalt készíthetünk (feküdjünk a hóba, majd karjainkkalés lábainkkal végezzünk csapkodó mozdulatokat). Otthon aztán felmelegedhetünk egy forró kakaó társaságában, miközben a ruháink a radiátoron száradnak.

Vegyük nyakunkba a várost!

Szervezzünk egy egynapos kirándulást a városban, és egy-egy helyszínen készítsünk fényképeket. Nyáron tegyük meg ugyanezt a sétát, és ugyanezeken a helyszíneken –  de már más időjárási és fényviszonyok között – ismét készítsünk fényképeket. Ez a kirándulás akár családi hagyománnyá is válhat, és közben felfedezhetjük a várost, amelyet úgy gondoltuk, jól ismertünk.

Ezek után egész télen eszünkbe sem fog jutni a nyár!

Téli családi kirándulás
Bár sokan ellenkező nézetet vallanak, a téli időszak kiválóan alkalmas a családi időtöltésre.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!