Tetőtéri lakás berendezése

Tetőtéri lakás berendezése

Az építész, Gabriella Anzalone elmagyarázza, hogy hogyan alakíthatunk ki nyílt tereket és hogyan rendezhetjük be azokat stílusosan.


Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A loft lakásokat korábbi ipari épületekből alakítják ki, ezért hatalmas nyílt és világos terek jellemzik. Már első látásra is könnyű beleszeretni az ilyen teljesen nyitott, nagy belmagasságú és fényben úszó terekbe, ahol nem zavarják meg a kilátást falak. De lehet az ilyen típusú térben családias otthont kialakítani? Természetesen lehet. Egy ilyen élettérben a család minden tagja harmonikusan tud együtt élni.

Helyreállítás vagy felújítás?
Az iparosodás kori épületekre jellemzőek a látszó gerendák, a téglafalak, a rusztikus vakolat és a falon kívül futó csövek. Dönthet úgy, hogy mindezt elrejti és a minimalizmus jegyében nagy üvegfelületekkel és acélelemekkel, a falon nagyméretű keretbe helyezett képekkel, néhány design tárggyal és “tiszta”, sima, akár fényes műgyanta vagy betonborítású padlóval alakítja ki a lakóteret. A másik választás, hogy megőrzi az épület ipari karakterét és kiemeli a téglafalakat, megtartja a látszó gerendákat, és a csöveket valamint a padlót újraburkolja vagy az eredetihez minél közelebbi stílusban újakat épít be.

Bútorok
A tér folyamatosságát falakkal és egyéb vizuális akadályokkal nem érdemes megtörni. A különböző terek alacsony és magas könyvespolcokkal, szekrényekkel és plafonra szerelt függönyökkel választhatók el, mivel így a térhatárok lágyak miközben elkülönülnek a különböző funkciót ellátó terek. A mindkét oldalukon nyitott könyvespolcok és az emelvények remek térelválasztó elemek. A padlóborítások (fa, műgyanta, beton) váltakozásával vagy különböző textúrájú, olcsó szőnyegek (bambusz, kötél, gyapjú) segítségével erőteljes törés nélkül választhatjuk el a tereket. Csak a fürdőszobát és – igény szerint – a hálószobákat kell leválasztani.

Központban az élhetőség
Egy lakásban általában az élhetőség a legfontosabb szempont. Egy nagy kanapé, néhány heverő és talán egy zongora – ezek a lakótér fő meghatározói, amelyek a térkialakítás alapját is jelentik.
Az étkező terébe egy asztal és néhány szék kerülhet; az asztal teteje lehetőség szerint legyen kristály vagy plexiüveg, amely nem bontja meg a tér folyamatosságát. Az egész lakás jellegébe illeszkedő konyha részben lezárható egy határoló fallal. A teljesen vagy félig szabadon álló konyhasziget reggeliző pulttal és székekkel remek eszközök a “konyhaterület” stílusos hangsúlyozásához.

Szédítő magasság
A loft lakások jellegzetesen nagy belmagassága számtalan módon kihasználható. A legkézenfekvőbb a klasszikus kialakítás, amelyben a fő szerep a pihenésé. Belátható tér tiszta körvonalú szerkezetekkel és padlózattal, amely lehet a fém elemek és hajópadló kombinációja. A legfontosabb, hogy a ‘relaxációs tér’ ne foglalja el a lakás teljes alapterületét, hanem maradjon szabadon egy viszonylag nagy rész, ahol áramolhat a természetes fény.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által