Variációk a konyhára – Modern, klasszikus, rusztikus

Variációk a konyhára – Modern, klasszikus, rusztikus

A fontos döntések legtöbbször a konyhában dőlnek el, nem véletlen, hogy a lakás ezen helysége lakberendezési szempontból is jelentős. Attól függően, hogy milyen kép van bennünk az ideális konyháról, tudatosan valósíthatjuk meg az elképzeléseinket. Hogyan tervezzünk konyhát?


Klasszikus konyha
Ez a stílus az állandóságot és a tartós értékeket képviseli, tradicionális lakberendezési irányt követve, ragaszkodva a régi idők hangulatához. Fontos a konyhabútor és a munkalap anyaga, előbbi lehetőleg nemes fából készüljön, utóbbi világos gránit-, vagy márványhatású anyagból. A páraelszívó erős hangsúlyt kap, kürtös változatával igazodik a klasszikus hangulathoz. Az üvegek általában tiffany hatásúak. Jól illik a klasszikus stílushoz a porcelán étkészlet, az ezüst-hatású gyertyatartó, tálca, valamint a szép keretes fényképek.

Rusztikus konyha
Sokan nem is tudják pontosan, hogy milyen egy igazi rusztikus konyha, pedig a hagyományos értelemben vett rusztikus stílus a vidékies hangulatot jelenti. A bútor anyagválasztása itt is fontos, dió, hárs, cseresznye, vagy éger javasolt. Ezt a stílust kedvelők előszeretettel választanak vajszínű, vagy pácolt natúr fa bútorokat, a stílus sajátosságait pedig az apácarácsos elválasztók, a porcelánfogantyúk, valamint a díszes üvegek és a festett fűszertartó fiókok adják. A nagymama-világot idéző hangulathoz számos kiegészítővel járulhatunk hozzá, zöld növényekkel, régi konyhai eszközökkel, valamint szép textíliákkal.

Modern konyha
Az utóbbi évtizedek formatervezett konyháira leginkább a letisztult és a nyújtott formavilág jellemző, ahol a feltűnő szépséget az egyszerűség adja. Már nemcsak néhány pasztellszín dominál, egészen új és bátor árnyalatokat is használnak a gyártók, a piros, kék, narancs, sőt, az acél színek is megjelennek. Eltűnik a ciráda, az ajtók és fiókok szinte fogantyú nélkül készülnek, élbe süllyesztett megoldásokkal. Az ajtók sokszor lefelé nyílnak és az egész konyha olyan benyomást nyújthat, mint egy csodálatosan áramvonalas versenyautó. A kiegészítőkkel is visszafogottabban bánjunk, néhány formatervezett konyhagép, egy-egy szép ívű tárgy elég a tökéletes összképhez.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által