Hőszigetelés Energiahatékony Ablakokkal

5 tipp az ablakok szigeteléséhez

Az ablak nem más, mint a falon vágott lyuk. Tanulmányok szerint az ablak a lakás rezsi kiadásainak 40 százalékáért felelős. Magasak a fűtésszámlái? Ezért könnyen az ablak körüli rések tehetők felelőssé.. Íme 5 módszer arra, hogyan engedjünk be több fényt a lakásba és csökkenthetjük kiadásainkat az energia számlákra.


Az energiahatékony ablakok titka abban rejlik, hogy minimálisra szorítják a réseken átjutó levegőt, és fokozottan szigetelik a hőt.

Az ablakok hatékonyságát többféleképpen növelhetjük: a rések és repedések betömésével, viharablakok installációjával, hővédő ablakfólia és árnyékolók alkalmazásával, valamint enteriőr megoldásokkal.

Szigetelés

Legtöbben ott követik el a hibát, hogy a hő- és légszigetelést egyetlen megoldással próbálják kiküszöbölni, holott elsőként a levegőt átengedő réseket kell megoldanunk.

A légszigetelő a levegő útját állja, nem pedig a hőt tartja bent. Készülhet fémből, gumiból és kefeszerű, műanyag sörtékből is. Hatékonyságát csak akkor tudja kifejteni, ha az ablak becsukásakor szorosan zár és megtart.

A gumiból készült légszigetelő ugyan magas hatékonysággal bír, azonban ezt a fajtát kell cserélni a leggyakrabban.

Amennyiben az ablakot körülvevő fal hiányos vagy sérült, kaparjuk ki a törmelékeket és vakoljuk vissza. A száradást követően fessük le a javított felületeket.

Viharablakok a hideg ellen

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A viharablakok télen extra hőszigetelést nyújtanak, mivel még egy réteg gátolja a szél és a hideg levegő bejutását a lakásba. Ezzel pedig pénz takarítható meg, hiszen az ablaküvegen keresztül már nem hatol be úgy a hideg. Ezzel együtt lehet hogy más kiegészítőkre, például nehéz szövetekből készült függönyre is szükség lesz.

Az árnyékolók valóban használnak?

Statisztikai adatok szerint az árnyékolók a déli fekvésű lakások esetében 65%-kal, a nyugati tájolásúaknál 77%-kal csökkentik a Nap által termelt hőt. Mivel az árnyékolók beszerzése és fölszerelése nem épp a legolcsóbb megoldások közé tartozik, ezért természetes alternatívákon is elgondolkodhatunk. Ilyen például egy árnyékot adó fa ültetése az ablak elé, amely nyáron árnyékol, télen viszont átereszti a napfényt. Ehhez a megoldáshoz persze időre van szükség, gyors orvoslást a redőnyök beszerelése jelenthet.

Ablakfóliák

A visszatükröződő hővédő fólia nyáron blokkolja a nap sugarait, télen pedig átengedi annak melegét. Arra kell csupán ügyelnünk, hogy cseréje kihívást jelenthet.

Egyszerűbb megoldást kínálhatnak a különböző drapériák. Tanulmányok szerint a pasztell színű, hátoldalukon fehér műanyag borítással rendelkező változatok - amilyeneket például szállodákban használnak, - 33%-kal növelik a fűtés hatékonyságát. Télen a behúzott függönyök egy felmelegített szoba hőveszteségét jelentősen lecsökkentik.

Némi javító munkálat és dekorációs megoldás anélkül segíthet az energiaszámlák visszaszorításában, hogy nyílászárókat kellene cserélnünk. Ha azonban azok már nagyon elavultak, akkor költséghatékonyabb megoldást jelenthet az újak berakása.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

Oral-B Professional Care 500 fogkefe hatékonysága

"

Sziasztok! A kezdeti ijedelem ellenére (hangosabb fogmosás) nagyon kellemes meglepetés ért. Sokkal jobban hozzáfértem 1-1 foghoz, kevesebb fogrém szükséges egy fogmosáshoz és sokkal tisztábbnak érzem a fogaimat fogmosás után! A fél perces időzítő pedig segít, hogy reggel elbambulva, ne 5 percig mossam hatékonytalanul a fogam. :)

"

nagykövet által
Dóra5632