Boldogító ételek - receptek

Boldogító ételek - receptek

A csokoládé elűzi a stresszt, viszont hizlal. Szerencsére vannak más élelmiszerek, amelyek ugyanúgy boldoggá tesznek.


A boldogságot meg is ehetjük – vannak ugyanis olyan élelmiszerek, amelyek fogyasztása segít abban, hogy jobb legyen a hangulatunk.

1. Ananász, banán és szilva

A gyümölcsök között ők a szerotoninsztárok: édesek, egészségesek és boldoggá tesznek. Különösen magas a triptofántartalmuk – ez egy olyan aminosav, amely segít a boldogsághormonnak is nevezett szerotonin képződésében.

2. Szárított gyümölcsök

A datolya és a füge is képes javítani a hangulatunkon: a fent említett aminosav mellett sok magnézium van bennük, amely ellenállóvá tesz minket a stresszel szemben.

3. Hal

Kutatások szerint abban az országban, ahol sok halat fogyasztanak, jóval kevesebben depressziósak.
Valószínűleg a halban található Omega-3-zsírsavak segíthetnek, amelyek néhány antidepresszáns gyógyszerhez hasonlóan pozitívan befolyásolják az agyi anyagcserét. A lazacban, a heringben és a makrélában van belőle a legtöbb.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

4. Csili, bors és társai

A csípős élelmiszerek is boldoggá tesznek – mégpedig azáltal, hogy a csípős érzés bizonyos fájdalmat okoz, és ennek ellensúlyozására a szervezet endorfint kezd el termelni, vagyis egy olyan hormont, amely boldogságot idéz elő. A csili, a peperoni, a gyömbér, a mustár és a bors fogyasztása után termelődő boldogsághormon nem csak a fájdalom elnyomásában segít, hanem el is lazít, ezáltal a hangulatunk is jobb lesz.

5. Kávé és fekete tea

Nem véletlen, hogy reggel szívesen iszunk kávét és fekete teát. A bennük található koffein ugyanis élénkít: stimulálja az anyagcsere-működést, segíti a központi idegrendszer és a szív működését. Emellett csökkenti az alvást elősegítő melatonin működését, és ezáltal növeli a boldogsághormonnak nevezett szerotonin termelődését. Vigyázat: ha túl sokat iszunk belőlük, a szervezetünk hozzászokik.

6. B-vitamin

Depressziósoknál megfigyelték, hogy általában B- (például disznóhúsban, teljes kiőrlésű termékekben) és B6-vitamin-hiányuk (banánban, burgonyában), valamint folsavhiányuk (spenótban és brokkoliban) van. Emellett az alacsony B12-vitamin-szint (halban, húsban, tenger gyümölcseiben) is felelős a rossz hangulat kialakulásáért.
Ha rendszeresen fogyasztunk ilyen ételeket, biztosan jobb lesz hangulatunk. És nem is fog elromlani, ha elkészítésük után olyan mosogatószert használunk, amelynek segítségével gyorsan tisztává varázsolhatjuk edényeinket.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

alma1

alma1

Jelentett

A cikket hasznosnak találtam, és érdemes kipróbálni, hogyan hat a szervezetre.

  • Jelentem
Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által