Élő vagy műfenyő?

Élő vagy műfenyő?

Élő, vagy műfenyő álljon ünnepek alatt az otthonunkban?


Ahány ház, annyi szokás, a döntés azonban sokkal összetettebb, mint ahogyan azt a kiélezett viták alapján gondolnánk.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Megszokás, hagyomány
Sok családban elképzelhetetlen, hogy műfenyőt állítsanak karácsonykor, a hagyományokhoz nemcsak a fa mérete és fajtája tartozik hozzá szorosan, de a közös favásárlás és a fenyőtalpba való faragás is az ünnep nélkülözhetetlen része. Érdemes azonban néhány dolgon elgondolkodni, mielőtt végleg elvetjük a műfenyő vásárlásának a kérdését.

Műfenyő: kényelmes, vagy hasznos?
A műfenyő mellett nemcsak az szól, hogy néhány év alatt megtérülhet az ára, hanem a környezettudatos gondolkodás fontos része. Még akkor is, ha az ünnepek után kivágott és kidobott élő fenyők újrahasznosításában számos kiváló lehetőség rejlik. Általános tévedés, hogy a műfenyő rontja az ünnep fényét, egy jó minőségű darab tökéletesen olyan, mint a legszebb élő fenyő, és akár a fa illatát is becsempészhetjük néhány fenyőággal az otthonunkba. Ezenkívül az sem utolsó szempont, hogy a műfenyő egyáltalán nem hullajtja a leveleit, az ünnep egész ideje alatt tökéletes marad.

Mi lesz a fával?
Ne gondoljuk azonban, hogy az élő fenyő vásárlásával kiküszöbölhetetlen károkat követünk el a környezettel szemben! Magyarország egyes területei számára gazdaságilag igen fontos a fenyőkitermelés. Évente akár 1,5 millió fenyő is kivágásra kerülhet, amelynek a harmadát nem adják el a kereskedők, az ünnepek után pedig komoly probléma, hogy mi legyen a kidobott fákkal. Minderre azonban van megoldás, ehhez persze nemcsak szemléletmód váltás szükséges, de tudatos gondolkodás is. A kivágott fákat ünnepek után sok helyen fűtőanyagként is újrahasznosítják, de kiválóan alkalmas hideg elleni fenyőtakaróként is. Érdeklődjünk a lakóhelyünkön, milyen lehetőségünk van a fenyő elszállítására, újrahasznosítására!

Az élő is élő maradhat!
Ha ragaszkodunk az élő fenyőhöz, de nem szeretnénk, ha karácsony után ki kellene dobni a fát, vásároljunk földlabdás darabot! Ha megtehetjük, mi magunk is elültethetjük később a fát, de arra is van lehetőség, hogy béreljünk az ünnepek idejére, valamint egyes helyeken vissza is vásárolják a kereskedők.
Az élő- és műfenyő kérdése jóval összetettebb, mint ahogyan azt elsőre gondolnánk. Döntsünk a saját belátásunk szerint, gondoljunk azonban a környezetünkre is!


Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

Lepedékmentes fogak az Oral-B elektromos fogkeféve

"

Hagyományos fogkefével tovább mostam mint 2 perc, viszont az Oral-B-vel még kevésnek is tartom, mert annyira élvezem : ) Azt a következtetést kellett levonnom, hogy jó pár év eltelt, de talán most először mostam úgy fogat, hogy nem éreztem azt, hogy maradt valami lepedék a fogaimon. Ha végig simítom a nyelvemmel a fogaimat tisztának érzem és ez olyan jó :D

"

nagykövet által
Cseppcsaj

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által