Figyelj rám: 10 trükk a hallgatás ellen

Figyelj rám: 10 trükk a hallgatás ellen

A jó párkapcsolat elengedhetetlen feltétele a beszélgetés, ami – lássuk be – nem sok férfi kedvence. Segítségünkkel megtalálhatja a megfelelő nyelvet, amellyel megtörik a hallgatás.


A tökéletes párkapcsolat titka a megfelelő kommunikáció. Gondolta volna, hogy ehhez nem csak szavakra van szükség?

Tereljük a témát

„Beszélnünk kell!” Ezt a mondatot a férfiak 99 százaléka fenyegetésnek érzi, még akkor is, ha nem úgy gondoljuk. Ha valamiről beszélni szeretnénk, inkább kezdjük a mondandónkat azzal, hogy szükségünk van a segítségére egy probléma megoldásában. Ha kényes, vagy számára nem olyan fontos témáról szeretnénk beszélgetni, először tereljük a témát olyasmire, ami őt érdekli. Ha arról beszélhet, ami fontos számára, könnyebben terelhetjük a szót olyasmire, ami nekünk számít.

Hassunk a szemére

Ne áltassuk magunkat: a férfiakat igenis befolyásolja a látvány. Ha tehát egy kicsit többet mutatunk magunkból, meglehetősen gyorsan felkelthetjük párunk figyelmét. Ha például szeretnénk megbeszélni vele valamit, picit gomboljuk ki a blúzunkat, vigyünk neki egy csésze kávét, és hajoljunk előre, amikor odanyújtjuk neki. De vigyázat! Ne vigyük túlzásba a kitárulkozást, mert ha túlságosan szexisen viselkedünk, nem lesz kapható semmilyen normális beszélgetésre.

Munkahelyi megbeszélés

Akkor jó és hatékony egy beszélgetés, ha kölcsönösségen alapul. Ha egyoldalúan, támadóan mondjuk el a véleményünket, párunk nagy valószínűséggel le fog blokkolni, és hallgatásba menekül, mert nincs felkészülve. A fontos beszélgetésekre tekintsünk inkább úgy, mint egy munkahelyi megbeszélésre (ez jobb terep a számára): egyeztessünk időpontot és helyszínt (például a séta a friss levegőn jót tesz az adrenalinszintünknek is), így párunk fel tud készülni rá, be tudja illeszteni a napjába, és nem fogja meglepetésként érni, hogy valamiről beszélgetnie kell.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Legyünk egyértelműek

A férfiaknak nehezükre esik a közvetett, vagyis nem egyenes mondandóból kihámozni az érzelmi lényeget. A sikeres kommunikáció egyik kulcsa az, hogy megpróbálunk férfias nyelven beszélni, tehát amikor vágyunk valamire, azt egyértelműen meg is mondjuk. Ha például elmeséljük neki, hogy nyílt egy új étterem a közelünkben, azt ő puszta információnak fogja venni, és nem kívánságnak, hogy szeretnénk oda elmenni.

A megfelelő pillanat

Kedvenc sorozatunk nézése közben mi se nagyon tudunk – és nem is akarunk – másra koncentrálni. Pontosan így van ez a párunkkal is, amikor focimeccset vagy híradót néz, vagy akár a barátjával a másnapi horgászást tervezi. Az ilyen helyzetekben egyszerűen semmi értelme, hogy beszélgetést kezdeményezzünk. Várjuk meg inkább a megfelelő pillanatot, amikor teljesen ránk tud figyelni. Ezzel elkerülhetjük az állandó csalódást és frusztrációt.

Érzelmek: tabu

Bármennyire is reménykedünk ennek ellenkezőjében, a férfiak fejében a mai napig uralkodik a gondolat, hogy aki az érzéseiről beszél, az puhány. Ezzel szemben mi szabadon beszélhetünk róla, és ezért azt is pontosan tudjuk, mikor, mit lehet mondani, és mit nem. Mivel nekik nincs benne gyakorlatuk, általában nem is jól csinálják, és idegesek lesznek tőle, ha szembesítjük őket ezzel a tulajdonságukkal. Beszélgetés közben inkább koncentráljunk a tényekre – így nagyobb eséllyel tudunk vele tovább tárgyalni.

Őszi szünet
Idén az őszi szünet több, mint egyhetes lesz.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által