Főzzünk a kertből! – Három recept otthoni gyümölcsökből

Főzzünk a kertből! – Három recept otthoni gyümölcsökből

Csodálatos érzés a saját kertünk gyümölcseiből főzni, de az is utolérhetetlen, ha a piacon vásárolt szezongyümölcsökből varázsolunk valamilyen egészséges és finom házi ételt az asztalra.


A nyár gyümölcsei különleges fogásokkal ajándékoznak meg bennünket, nemcsak édes, gyümölcsös receptek, de főfogás formájában is.


Szőlő sült csirkével
A szőlő húsok mellett igazán pikáns ízvilággal ajándékozza meg a kalandvágyó ínyenceket. Vágjunk csíkokra két kicsontozott csirkemellet, pirítsuk kevés olajon (ideális az olívaolaj) aranybarnára. A megmosott szőlőszemeket adjuk a húshoz és néhány percig pirítsuk együtt a gyümölcsöt is. Ha elkészült, keverjünk egy fél pohár tejfölhöz egy összepépesített gerezd fokhagymát, adjunk hozzá néhány csepp citromlevet, sózzuk, ízlés szerint borsozhatjuk is és öntsük a szószt a gyümölcsös csirkére. Alacsony hőfokon keverjük néhány percig az ételt, majd tálalhatjuk. Rizzsel, zöldségkörettel kínálva a család kedvenc szőlős fogása lehet.

Hagymás-chilis szilvaszósz
A szilvaszósz kiváló kiegészítő húsokhoz, a gyümölcsös receptek egyik legfinomabb változatai készíthetőek vele. Különleges hozzávalókkal a szokásos dzsemes íztől elrugaszkodva, a legegyszerűbb sültet is izgalmassá tehetjük. Magozzunk ki fél kiló szilvát, vágjuk félbe a szemeket, majd kezdjük el főzni lassú tűzön körülbelül 1,5 óráig. Eközben egy nagy fej lilahagymát vágjunk nagyon apróra, ha lehetőségünk van rá, zöldségszeletelővel pépesítsük össze egy gerezd fokhagymával együtt. A krémes állagúvá főzött szilvához adjuk hozzá a hagymát. Öntsük a szószhoz a hidegvízzel eldolgozott keményítőt, folytonos keverés mellett. Édesítsük a szilvát cukorral, 10 dkg már kellemes ízt ad, de mézzel is megbolondíthatjuk. A szósz igazán különleges lesz, ha 2-3 evőkanál borecetet és egy kevés chilit is hozzáadunk.

Körtekrémleves
A nyár egyik legutolsó ajándéka a körte. Számtalan variációba elkészíthetjük, az egyik legfinomabb változata a körte-krém leves. 1,5 kiló édes fajta körtét mossunk, majd hámozzunk meg, szeleteljünk fel közepes méretű darabokra és távolítsuk el a magját is. Tegyük egy edénybe és annyi vizet adjunk hozzá, amennyi éppen ellepi a gyümölcsöt. Tegyünk a körtéhez egy kávéskanál szegfűszeget, egy vanília rudat, valamint fahéjat, lehetőleg egészben, valamint cukrot, vagy ízlés szerint mézet. Addig főzzük a körtét, amíg puha nem lesz, majd botmixerrel turmixoljuk össze az egészet. Ezután öntsünk a péphez 1 dl tejszínt és hagyjuk kihűlni a levest. Tegyük hűtőbe, mennyeien finom frissítő levest ehetünk a nyárvégi forróságban!

Jó étvágyat!

Jar Lemon 450 ml
Jar folyékony
(403)

Jar folyékony mosogatószer

Fedezze fel most!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által