Hogyan építsünk sziklakertet

Hogyan építsünk sziklakertet

A sziklakert kertünk legizgalmasabb részévé válhat, ha a kertészkedési tippeket saját környezetünk szépítésére használjuk. Csináljunk varázshegyet a kertbe!


A legjobb hely
Mielőtt bármihez is nekikezdenénk, első lépésként keressük meg a kertben azt a helyet, ahol a legjobban érvényesülhet és a legideálisabb viszonyok szerint épülhet meg a sziklakert. Ha van olyan része a kertnek, ahol szintkülönbséget tudunk áthidalni vele, máris megtaláltuk a tökéletes helyet, de vízszintes területen is gyönyörű sziklakertet építhetünk.

Gyomtalanítsunk!
Az építkezés előtt a tereprendezés jön! Az ápolt és gondozott sziklakert akkor lesz sokáig szép, ha alaposan előkészítjük a talajt számára. Gyomtalanítsunk és gondoskodjunk a megfelelő vízelvezetésről! A sziklák közé és az alaphoz olyan talajt biztosítsunk (murva, folyami homok, apró szemű kavics), ami gyorsan átengedi a vizet, nem hagyja a sziklakert növényeit „elázni”.

Alapanyagok
Vásárlás, gyűjtögetés előtt olvassunk el kertészkedési tippeket, hogy biztosan jó alapanyagokat válasszunk a sziklakertbe. Óvakodjunk attól, hogy mű dolgokat tegyünk bele, válasszunk a természetben megtalálható, a környezettel harmóniában lévő köveket. Mészkőből, vagy homokkőből a legideálisabb a sziklakert, válasszunk nagyobb és kisebb darabokat is. A kövek elrendezése az egyik legfontosabb része az építésnek, figyeljünk rá, hogy legalább a fele beépített legyen, azaz kisebb része látszódjon ki a talajból.

Jöhetnek a növények!
Olyan növényeket válasszunk, amelyek jól tűrik a sziklakert adta lehetőségeket. A legideálisabb választás a kevés vizet igénylő növények, melyek jól tűrik a tápanyagban kevésbé gazdag környezetet. Az örökzöld, vagy évelő növények gyönyörű díszei lesznek a sziklakertünknek. Ültetéskor figyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk túl növénnyel a kertet, ne feledjük, a kevesebb néha több!

Gondozás
A sziklakert viszonylag kevés gondozást igényel, a napi rendszeres öntözéstől nemcsak a növények pusztulhatnak el, de a kövek is roncsolódhatnak. Gyomláljunk rendszeresen, így mindig a kert legszebb, legizgalmasabb és kevés ráfordítással a leggondozottabb része lehet.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által