Munkahely váltás indok

Munkahely váltás indok

Unja már, elégedetlen, átnéznek munkáján? Talán ideje volna váltani…


Alig várja hogy véget érjen a nap és hazamehessen? Amennyiben az alább felsoroltak valamelyikét tapasztalja, erősítse meg magában az érlelődő változtatás gondolatát.

1. Már semmi újat nem tanulhat
Napjaink gazdasága megköveteli a munkavállalóktól, hogy karrierjüket tulajdonosi szemlélettel építsék fel. Az ugyanazon munkakörben történő stagnálás olyan, mintha egy vállalat anélkül próbálna versenyképes maradni a piacon, hogy nem fejlesztené termékeit, vagy szolgáltatásait. Vegye számba mindazt amit megtanult a mostani pozíciójában! Amennyiben munkaadójával már átbeszélték a fejlődését megcélzó további lehetőségeket és a helyzet mit sem változott, akkor ideje frissíteni önélatrajzát és máshol próbálkozni!

2. Értékrendje nem egyezik azzal, amit pozíciójában a munkaadója vagy kliensei elvárnak öntől
Amennyiben folyamatosan halogat, nem éri el a kitűzött célokat vagy azon kapja magát, hogy szabotálja saját erőfeszítéseit, akkor valószínű, hogy feladatai nem személyreszabottak. Egy megrögzött vegán akinek feladata a hústermékek marketing stratégiájának kidolgozása, vagy egy fiatal PR gyakornok, akit arra biztatnak, hogy állítson valótlant vállalatának szolgáltatásairól – igen kellemetlenül fogja magát érezni pozíciójában. Minél tovább marad egy ilyen munkakörben, annál nagyobb az esélye annak, hogy ellen fog állni. Hallgasson megérzéseire! Mérje föl, hogy munkakultúrájának mely aspektusai ütköznek személyes értékrendjével, s ennek megfelelően cselekedjen!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

3. A munkavégzés során érzelmi és fizikai fáradtság keríti hatalmába
Ez egyértelmű jele annak, hogy nem érzi jól magát, szenved. Mindenekelőtt konzultáljon egy coach-csal, azonban ha nem sikerül változtatni a tényezőkön melyek a kimerültséget okozzák, ideje továbblépni! Karrierje tekintetében próbáljon meg egy holisztikus tervet felállítani, amely figyelembe veszi táplálkozási szokásait, a mozgást, hobbijait és egyéb, a családban betöltött szerepeit. A hatékony karrier menedzsment széleskörűen tárja fel a tényeket a probléma megoldásához. A fent felsorolt tünetek a kiégés első jelei, melyek további, súlyosabb megbetegedésekhez is vezethetnek. Ha otthagyja állását és azzal szembesül, hogy máshol nem képes annyit keresni mint korábban, az további stresszhelyzetekhez vezethet és másfajta kompromisszumokra kényszeríti önt. Hozzon tehát alapos és jól megfontolt döntéseket!

4. Úgy érzi, nem jut ötről a hatra
Amennyiben azt érzi, hogy a promócióknál soha nem veszik figyelembe, önértékelése és magabiztossága szenvednek csorbát. Ne hagyja, hogy ez az érzés kerítse hatalmába és betöltött pozíciója zsákutcába torkolljon! Próbálja meg inkább feltérképezni hogy miért alakult így mindez, hátha többet megtud saját magáról. A felettese véleménye – persze kapcsolatuktól függően – segíthet az ilyen helyzetekben. Alternatívaként beszélgethet olyan munkatársakkal vagy barátokkal, akikben megbízik; kérdezze meg tőlük, mi az amit értékelnek és megbecsülnek önben. Ha nincs változás, fújja le a port az önéletrajzáról, vegye elő pozitív énjét és tegye meg a megfelelő lépéseket karrierjének jobbá tétele érdekében!

5. Álmai másfelé kalandoznak
Amennyiben ön egy fiatal bérszámfejtő, aki idejének nagy részét azzal tölti, hogy esküvői ruhák tervezéséről vagy egyebekről álmodozik, akkor ön szenvedélyesen érez valami iránt. Gratulálunk! Azonban ha álmai munkaidejét kockáztatják, tegye föl magának a kérdést hogy tudnak-e azok valamivel is hozzájárulni mostani munkájához, illetve hogy mindez helyes-e és mennyire fair a munkáltatójával szemben. Talán ideje értékelni azt, hogy szenvedélyesen érdeklődik valami iránt és ennek megfelelően fölállítani a következő lépéseket, mérlegelni hogy az álmodott elfoglaltság biztosítaná-e a megélhetését.. A vállakozások nagy része noha álmokból épül fel, a karrierváltoztatás és az, hogy egyedül fog bele valamibe, komoly stratégiai megfontolást és terveket igényel.
Konzultáljon egy megbízható tanácsadóval és szánjon időt, energiát a lehetséges opciók feltérképezésére!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által