Gyerekek és sport – A gyermekorvos tanácsai: Nyári sportok és a hidratáció fontossága

Gyerekek és sport – A gyermekorvos tanácsai: Nyári sportok és a hidratáció fontossága

Erre a viszonylag egyszerű kérdésre csak igen egyszerű választ tudok adni. Nyári, vagy téli sport esetén is fontos a hidratáció.


Mit is értek ez alatt? Ha a szervezet erőt fejt ki, magasabb hőfokon ég, energiát használ fel, izzad - magyarul folyadékot veszít - szükség van tehát a folyadék pótlására.

Ha kirándulni megyünk, süt a nap és tempósan haladunk, megizzadunk, és a szervezet hamarosan szomjúságérzet formájában „szól” , pótolnunk kell az elvesztett folyadékot. Nincs ebben semmi különleges.

Természetesen nyáron nagy melegben hamarabb válik szükségessé a folyadékpótlás. Jó lenne ideje korán megtanítani gyerekeinket és magunkat is, hogy a szomjúság oltására legmegfelelőbb ital a víz. Cukros szénsavas üdítők, mindenfélével összekutyult energiaitalok véleményem szerint kerülendők. Legjobb lenne, ha a gyerek nem is kerülne ezek közelébe. Aki komolyan sportol és megtapasztalta a dehidratáció kellemetlenségeit, bizonyára legközelebb jobban oda fog figyelni a megfelelő folyadék bevitelre.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által