Örökségünk új ruhában – Bútor a nagyitól

Örökségünk új ruhában – bútor a nagyitól

A régi bútor felújítása izgalmas feladat, nagyszüleink öröksége egy kis munkával és fantáziával otthonunk dísze lehet.


Mit kezdhetünk egy kopott, öreg komóddal, vagy egy szebb napokat is megélt fésülködő asztallal? Ahelyett, hogy kidobnánk, szánjunk rá némi időt és energiát, mely segítségével szebb bútorunk lehet, mintha újonnan vettük volna.

Elő a csiszoló papírral!
Mielőtt hagyjuk, hogy elvigye egy szemfüles ószeres a szekrényünket, lássuk bele mi magunk a bútorba az „értéket”! Tervezzük el, hogy mire fogjuk használni, keressük meg a helyét és válasszunk stílust a bútorhoz. A régi bútor felújítása tisztítással és a sérülések felmérésével kezdődik. Döntsük el, hogy meg tudunk-e birkózni a feladattal, vagy szakemberre bízzuk inkább a felújítást! Nem baj, ha nem úgy fog kinézni a szekrény, vagy komód, mint új korában, a hangulatához hozzá tartozik az ódon báj. Egy csiszolópapírral csodákat művelhetünk. Nemcsak az egyenetlenségeket, de a már majdnem lekopott színt is eltűntethetjük a bútorról. Használjunk a résekre faglettet, festés után szinte nem is látszik az anyaghiba!

Bátran bánjunk a színekkel!
Mielőtt megvásároljunk a festéket, gondoljuk át, milyen környezetbe kerül majd a bútor. Ha valóban jó munkát végzünk, akár a szoba, de még a lakás dísze is lehet, ne fogjuk vissza a fantáziánkat a festéskor sem! Olyan festéket válasszunk, ami érvényesülni hagyja a fa mintázatát. Ne tartózkodjunk a bátor színektől sem! A régi bútor is fiatalos lendületet kap egy-egy bátrabb színválasztással, élénkebb kék, áttetsző vörös, vagy éppen a szép zöld is meghagyja az eredeti hangulatát. Ha van némi kézügyességünk, mintákkal is próbálkozhatunk. Ne feledjük, alaposan tervezzük meg papíron a végleges mintákat!

Egy kis dísz is kell!
A régi bútor felújítása izgalmas feladat lehet, különösen akkor, ha hagyjuk kibontakozni a fantáziánkat. Keressünk a bútor stílusához illő fogantyúkat, válasszunk csillogó, cirádás kiegészítőket, amitől előkelő megjelenése lehet a bútorunknak. Egészen új kinézete lesz egy fésülködőasztalnak, ha kicseréljük benne a tükröt, vagy egy vitrines szekrénynek, ha új üveget tetetünk bele. Merjünk változtatni az eredeti stíluson is, a végeredmény meglátjuk, meghálálja magát! Ne feledjük, nem kell ügyes barkácsolónak lennünk ahhoz, hogy előhozzuk a stílust és design-t a régi bútorokból, így vihetjük tovább nagyszüleink múltját, hogy jövővé válhasson otthonunkban.

Jar Platinum Base
Jar Platinum
(192)

Jar Platinum folyékony mosogatószer

Fedezze fel most!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által