Rázd a rongyot!

Rázd a rongyot!

Hasznosítsd újra régi pólóidat és készíts egyszerűen elkészíthető horgolt holmikat!


Edényfogó

Az alábbi horgolt négyzetek rendkívül praktikusak edényfogónak és színt visznek a konyhába.

Anyagszükséglet:

  • körülbelül 250g 2 cm széles csíkokra vágott pólóanyag
  • 7mm-es horgolótű


Elkészítése:

Jar Lemon 450 ml
Jar folyékony
(403)

Jar folyékony mosogatószer

Fedezze fel most!

5 láncszemből készítsük el a kezdősort és egy hamispálcával kapcsoljuk össze karikává.

  • 1. sor: 2 láncszemből készítsünk fordulószemet, majd a karikába öltsünk 7 egyráhajtásos pálcát. Az utolsó szemet hamispálcával kapcsoljuk a sor első szeméhez.
  • 2. sor: 2 láncszemből készítsünk fordulószemet, majd öltsünk 1 egyráhajtásos pálcát az első sor 1. és 2. szeme közötti résbe, 1 láncszem, * 1 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem a következő résbe, öltsünk [1 egyráhajtásos pálcát, 1 láncszemet] kétszer a következő résbe*; ismételjük még kétszer a * -tól a *-ig, készítsünk egy egyráhajtásos pálcát, 1 láncszemet, majd az utolsó szemet hamispálcával kapcsoljuk a sor elejéhez.
  • 3. sor: 2 láncszemből készítsünk fordulószemet, majd öltsünk 1 egyráhajtásos pálcát a második sor 1. és 2. szeme közötti résbe, 1 láncszem, * 1 egyráhajtásos pálca, 1 láncszem a következő két résbe, öltsünk [1 egyráhajtásos pálcát, 1 láncszemet] kétszer a következő résbe*; még kétszer ismételjük a *-tól a * -ig, öltsünk egy egyráhajtásos pálcát és egy láncszemet az utolsó két résbe, majd az utolsó szemet hamispálcával kapcsoljuk a sor elejéhez.
  • 4. – 9. sor: folytassuk a 2. és 3. sor leírása alapján 1 egyráhajtásos pálcát és egy láncszemet öltve az előző sor minden résébe, kivéve a sarkokat, ahol [1 egyráhajtásos pálcát, 1 láncszemet] kétszer öltünk a résbe.
  • 10. sor: bekötjük az ellenkező színű csíkot és a megadott minta alapján befejezzük a sort. Az utolsó szemet hamispálcával rögzítjük a sor elejéhez.

Készítünk egy 8 láncszemből álló sort, amelyet hamispálcával kapcsolunk úgy az elkészült négyzet egyik sarkához, hogy egy lelógó hurkot kapjunk. A munka fonákján eldolgozzuk a fonalvégeket, úgy, hogy áthúzzuk őket a szemek fonák oldalán. Ez utóbbi műveletnél ajánlott kisebb méretű horgolótű használata.


Textilcsíkok készítése

A pólóanyagot vágjuk kb. 2 cm széles csíkokra. Az eltérő vastagságú csíkok használatával a munka változatosabb struktúrát kap. Ne vesse el a pólóanyagot ha nem tetszik a mintája, mivel a horgolt munkában majd egész más jelleget nyer.

© Gallo Images

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Első örömteli pillanatok

Első örömteli pillanatok

"

És MEGÉRKEZETT !! :-) A munkahelyemen kaptam meg a csomagot, pár kollégám körbeállt amíg kibontottam. Együtt csodáltuk meg a készüléket, olvastuk el az ismertetőket. Már van pár önkéntes is, akik tesztelik a pótfejet és a fogkrémet, várom tőlük a beszámolókat. Itthon is nagy érdeklődéssel vette körül a szűk család, ma mind a hárman kipróbáljuk...szóval mennem kell, fogat kell mosnom! :-))

"

nagykövet által