Süssünk kenyeret!

Süssünk kenyeret!

A házikenyér elkészítése ma már nem kötelező, sokkal inkább szórakoztató és izgalmas tevékenysége a háziasszonyoknak. Süssünk kenyeret otthon! Főzési tippek a ropogós házikenyérhez.


Gépben, vagy sütőben?
A kenyérsütő gépek elterjedése óta egyre többen vállalkoznak rá, hogy maguk készítsék el az illatos, ropogós kenyerüket. Az interneten több száz recept közül választhatunk, szinte minden háziasszonynak van egy biztosan bevált házikenyér változata. A gépnek köszönhetően rengeteg munkától kíméljük meg magunkat, sokan azonban mégis a sütőben sütik ki a kenyeret, miután a gép megdagasztotta. Így olyan formájú kenyeret és kifliket, cipókat készíthetünk, amilyet csak akarunk. Úgy is készíthetünk azonban kenyeret, hogy az előre összekevert bolti kenyérlisztet felhasználva egyszerűen csak összeöntjük a hozzávalókat, a végeredmény azonban nem biztos, hogy tökéletes lesz. Sokan továbbra is a hagyományos, kézi dagasztású és sütőben sült kenyérre esküsznek.

Az igazi puha, ropogós…
A klasszikus, belül puha, kívül pedig csillogóan ropogós kenyeret nehéz házilag előállítani, érdemes néhány főzési tippet megfogadni! Ennek nemcsak az a titka, hogy mennyire tudjuk átsütni a tésztát, a kenyér lelke sokkal inkább a kovász és a különböző lisztek használata. Igazi kovász, azaz öregtészta nélkül nem lesz tökéletes a kenyerünk, ezt azonban nem tudjuk elkészíteni gyárilag kevert kenyérlisztekből. Kovászt házilag is készíthetünk, igaz, időigényes (legalább 7 óra kell a kelesztéshez), de jelentősen javítja a kenyerünk állagát és sokáig fogyasztható marad. Legideálisabb a hagyományos fehérkenyérhez a BL80-as liszt, amihez csak kovász (a kovász számára is a BL80-as lisz a jó), víz és só szükséges, valamint dagasztás, pihentetés és sütés.

Valami nem jó?
Néhány klasszikus problémával a legtöbb háziasszony találkozhat a kenyérsütés közben, különösen a gépi munka során. A legáltalánosabb, amikor nem sül át a kenyér, így hiába tökéletes a külseje (vagy már esetleg túlsült), belül keletlen és nyers marad. Ilyenkor érdemes a kenyérsütő tetejét egy konyharuhával letakarni, így hatékonyabban süthet a kenyérsütő. A tapasztalt háziasszonyok szerint, a sütőben sült kenyerek jobban átsülnek. Ha a kenyér teteje beesik a sütés végén, akkor túl sok folyadékot, vagy élesztőt használtunk, fontos a helyes arányok megtartása.

S hogy miért fáradozzunk akár fél napot is a kenyérért, amit egy mozdulattal levehetünk a boltban a polcról? Mert az igazi házikenyérnél nincs finomabb, és ritka, mint a fehér holló. Süssünk kenyeret otthon!

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által