Sütés-főzés gyerekkel

Sütés-főzés gyerekkel

Töltsük kreatívan, hasznosan, és főként együtt a gyerekekkel azt az időt, amit háziasszonyokként amúgy is a konyhában kell töltenünk! A gyerekekkel a sütés-főzés jó móka lehet, és még fontosabb, hogy mindannyian élvezhetjük az együtt töltött időt. A gyerekek ezen felül arra is büszkék lesznek, amit a konyhában alkottak. A legfontosabb alapszabály: TÜRELEM!


Aggódó anyaként azonnal a konyhai balesetek ugranak be, valamint az, hogy a gyerek ott „lábatlankodik” nekünk, mikor mi vendéget várunk, vagy netán időre megyünk valahova. Vegyük könnyedén a dolgot és nézzük mindennek a jó oldalát! Kezdjük el időben a készülődést, ha tényleg várunk valakit, és korától függően igenis vonjuk be gyermekünket a munkába. Az együttlét örömén és a kreativitás növelésén túl a konyhában való jártássághoz is hozzásegíthet ez a vidám tevékenység. Mindezek mellett észrevétlenül vezethetjük be apróságainkat az egyik házimunkába.  

Sokszor előfordul, hogy a főzés közbeni beszélgetések alkalmával olyan témák kerülnek elő, melyek közelebb hozhatják a szülőket és csemetéiket. Kötetlenebb ilyenkor a beszélgetés, a gyerekek ösztönösen érzik, hogy ha kényesebb témát akarnak szóbahozni, a konyha kiváló terep lehet, hiszen itt a mamának megoszlik a figyelme az ételkészítés és a beszélgetés között… ;)

A kisebbek kreativitását és kézügyességét is kitűnően fejleszthetjük, ha rájuk bízzuk a tésztagyúrást vagy a díszítést. Első és legnagyobb mutatvány a konyhában a tojás feltörése lehet. Próbáljunk meg higgadtak maradni és jót nevetni azon, ha elsőre az asztalra folyik az egész!

Miket lehet tanulni a konyhában egy gyereknek? Önfegyelmet. Például akkor, amikor nem nyalunk bele a tálba, mielőtt a sütőbe kerülne a süti. Az alkotás örömét is megtapasztalják, megtanulnak együttműködni másokkal, gazdagodik a szókincsük, számos ismeret birtokába juthatnak (mértékegységek, szakácskönyvolvasás, stb.), problémamegoldó-készségük is fejlődik.  Fantáziájukat és kreativitásukat is kiélhetik a díszítéssel, terítéssel.

Hölgyeim, ne hagyjuk ki az élményt, mikor látjuk, és gyermekünkkel együtt átélhetjük az első sikerélményeiket és hasznos, minőségi időt tölthetünk el velük a konyhában!

Tippek:

- Koruknak megfelelő feladatot adjunk a gyerekeknek, de ne korlátozzuk kreativitását!  
- Tanítsuk meg minél több mindenre sütés-főzés közben! Nagyobb gyerekeknek például beszélhetünk az alapanyagok származási helyéről, stb. Így könnyebben, szinte észrevétlenül tanulnak új dolgokat.
- Ne felejtsük el megdicsérni a gyerekeket a konyhában. Fő az önbizalom, és ha jó szót kapnak, legközelebb is kijönnek. Az első próbálkozások alkalmával semmiképp se javítsuk ki az esetleges apróbb (vagy nagyobb) hibákat!

Jar Sensitive Chamomile 450 ml
Jar Sensitive
(212)

Jar Sensitive folyékony mosogatószer

Fedezze fel most!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által