Takarékos mosogatógép

Takarékos mosogatógép

Talán régebben nem feltétlenül volt igaz, de a modern mosogatógépek már kevesebb vizet és energiát használnak, mintha kézzel mosogatnánk. Érdemes hát használnunk őket - nem mindegy azonban, hogyan!


Valószínűleg a technikai újításoknak köszönhetjük azt a tényt, hogy a kézi mosogatás ma már több vizet és energiát emészt fel, mint a gépi. A mosogatógép helyes használata azonban ugyanilyen fontos.

Víz- és energiafogyasztás
Ha új készüléket vásárolunk, figyeljünk arra, hogy lehetőleg minél magasabb energiaosztályút és kevés vízfelhasználásút válasszunk. Az energiafelhasználást a gépen található betű-besorolás jelzi: legalább ’A’ kategóriás legyen, de ha még plusz jelek is vannak mellette, az még jobb. A modern készülékek nemcsak energiát, de vizet is spórolnak; a vízfelhasználásuk körülbelül 10-15 liter programonként.

A megfelelő használat
Lehetőleg csak akkor kapcsoljuk be a mosogatógépet, ha tényleg teljesen tele van. Legyünk ügyesek, és a pakolásnál használjunk ki minden centimétert. A nagyobb, nehéz és koszosabb edényeket, serpenyőket mindig az alsó kosárba tegyük, a felsőbe pedig a kényesebb, kisebb dolgokat. Figyeljünk arra is, hogy a víz általában felülről és alulról jön. Ezzel elkerülhetjük, hogy piszok maradjon az edényeken, és utána kézzel kelljen elmosogatni őket. A tányérokról és az edényekről egyébként elég az ételmaradékot eltávolítani, nem kell előtte folyóvízben előmosogatni.

Jar All In One mosogatógép kapszula Lemon 24 ct
Jar All In One mosogatógép kapszula Lemon
(178)

Jar All In One mosogatógép kapszula Lemon

Fedezze fel most!

Ne válasszunk rövid- vagy gyorsprogramot!
Az úgynevezett rövid- és gyorsprogramok ugyan lerövidítik a mosogatási időt, de nem feltétlenül segítenek spórolni, ugyanis így az edényeket rövidebb idő alatt kell megtisztítani, ehhez pedig több vízre és energiára van szükség. Csak akkor használjuk a gyorsprogramot, ha valamit sürgősen el kell mosogatnunk. Az energia- és vízspórolás szempontjából inkább az úgynevezett ökoprogramokat válasszuk!

Tabletta vagy folyékony mosogatószer?
A por alakú mosogatószerekak is tökéletesek, de a folyékony talán hatékonyabb, mert gyorsan oldódik. A mosogatókapszula még jobb, mert olyan intenzív, hogy még a mosogatógépben megtapadt zsíros szennyeződéseket is eltávolítja.

A mosogatógépet is „el kell mosogatni”?
Igen, mégpedig rendszeresen: használjunk hozzá speciális tisztítót, töröljük tisztára a tömítéseket, és a szűrőt is szabadítsuk meg a piszoktól!

Ajánlott termékek

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Nusika

Nusika

Jelentett

Egyszerűen imádom a mosogatógépet! A leghatékonyabban a Jar Platinum mosogatógépkapszulával mosogat.

  • Jelentem
zsazsajoci

zsazsajoci

Jelentett

Üdvözlök mindenkit eszméletlen jó a mosogatógép, jar platinum ot használok és csillogó villogó minden a gép is. SZUPER!!!

  • Jelentem