Kényeztető kardamom

Utazás a fűszerek világában Kényeztető kardamom

A kardamom különleges melegséget és aromát kölcsönöz az ételeknek.


A kardamom akár 4 méterre is megnövő, évelő növény. Bár Indiában őshonos, bármilyen magas páratartalmú, trópusi éghajlatú területen megterem.


Ön tudta, hogy a kardamom a gyömbérfélék családjába tartozik, amely szintén Indiában őshonos?

Kardamom chai tea
fő részére : 6
Forralási idő: 10 perc
Áztatási idő: 5 perc
Teljes elkészítési idő: 15 perc

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Kardamom chai tea


Hozzávalók:

  • 6 hüvely kardamom
  • 15 ml édeskömény mag
  • 6 szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 6 szem fekete bors
  • 1 babérlevél
  • 100 ml leveles fekete tea
  • 2 csésze víz
  • 7 csésze tej
  • 90 ml barna cukor
  • 1 csésze tej a tejhabhoz
  • Méz a pergetéshez
  1. Tegye a kardamomot, az édesköményt, a szegfűszeget, a fahéjat, a borsot és a babérlevelet egy lábasba. Adja hozzá a fekete teafüvet. Öntsön rá 2 csésze vizet és forralja fel, majd a fűszereket és a teát hagyja ázni 5 percig.
  2. Öntse hozzá a tejet, adja hozzá a cukrot és újra forralja fel. Hagyja forrni 5 percig.
  3. Szűrje le a teát és kézi habverővel habosítson 1 csésze tejet. Öntse szét a teát a csészékbe és pergesse meg mézzel. Forrón tálalja.
    Figyelem: A kardamomot a legcélszerűbb hüvelyestül, üvegedényben és fénytől védett helyen tárolni.

    © Gallo Images

    Adja meg személyes adatait!

    Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!