A turisták körében kevésbé kedvelt magyar ételek

A turisták körében kevésbé kedvelt magyar ételek

Ha külföldre megyünk, biztosan találkozunk olyan ételekkel, amelyeket félünk megkóstolni. Így vannak ezzel a hazánkba látogató turisták is. Vajon melyek azok a tipikus magyar ételek, amelyeket kételkedve fogadnak külföldi vendégeink?


Ami egy magyar számára megszokott és közkedvelt étel, az bizony nem biztos, hogy egy külföldinek is ízleni fog. Némelyiknél alkalmazhatunk olyan trükköt, amivel elérhetjük, hogy megkóstolja. Melyek hát azok a tipikus magyar ételek, amelyeket a turisták furcsának találnak?

Édes tészták

Az édes tésztaételek (diós, grízes, mákos) szinte minden külföldi számára furcsák, hiszen a tésztát nem szokták cukrosan fogyasztani. Az európaiakat a mákos változatra pedig végképp nem könnyű rávenni , főleg a franciákat. Valószínűleg azért, mert a mákra még ma is úgy gondolnak, hogy abból készül az ópium és a máktea. A kínálás során kezdjük azokkal a változatokkal, amelyeket desszertként is tálalhatunk, például a vargabélessel. A túrós tészta elsőre furcsának tűnhet külföldi vendégeinknek, azonban ha picit átalakítjuk a receptet és desszertként tálaljuk, garantált a siker. Íme a vargabéles recept, amivel nem nyúlhatunk mellé:

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cérnametélt tészta
  • 1 csomag réteslap /8 lapos/
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 6 dkg vaj

Elkészítés:

A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük.

A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk

Túró Rudi
Ezt a magyar finomságot szívesen megkóstolják a külföldiek, de szinte senki sem rajong érte. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy jó néhány évvel ezelőtt megpróbálták több országba exportálni, de ez előbb-utóbb abbamaradt, ugyanis nem volt rá kereslet.

Zsíros kenyér
Azt még csak-csak elfogadják a külföldiek, hogy zsírral főzünk olaj helyett, de hogy ezt a zsírt simán rákenjük egy kenyérre, megszórjuk pirospaprikával és lilahagymával, azt már picit kétkedve fogadják. Ha azonban valamilyen finom magyar sört vagy bort is kínálunk mellé, biztosan szívesen megkóstolják.

Sült vér
Igazság szerint ez a tipikus magyar disznótoros fogás még a magyarokat is megosztja – aki olyan környezetben nőtt fel, ahol szoktak disznót vágni, ott a fogyasztása természetes, a nagyvárosiak pedig általában irtóznak tőle. Nem csoda hát, ha a külföldiek is értetlenkedve állnak, amikor meg akarjuk kóstoltatni velük. Pedig a hagymás változat, - amit disznóvágáskor szoktak reggelire készíteni, - ízre és állagra is közel áll a májhoz, tehát semmi furcsa nincs benne. Ha ezt elmondjuk és megízlelik, biztosan sikerünk lesz vele.

Pacalpörkölt
A leginkább egy frottírtörülközőre hasonlító ételt legtöbbször marhából készítik. Mostanában már a legfelkapottabb éttermekben is megtalálhatják a turisták – igaz, ők ritkán választják.

Krumplis tészta
Mivel ez az étel tulajdonképpen két köretből áll, vagyis krumpliból és tésztából, a külföldiek általában nem nagyon tudnak vele mit kezdeni. Ha mégis sikerül rábeszélni őket, jól megborsozva nagyon szokott nekik ízleni.

Főzelék
Ez egy olyan fogás, amivel kicsit zavarba hozhatjuk a turistákat: nem értik, hogy vajon főétel vagy leves került-e az asztalra. Mivel rántással vagy habarással készül, adunk mellé húst vagy éppen tojást, ezért biztosan főétel. De mivel híg és kanállal esszük, biztosan leves. Egy kis bíztatás segíthet, hogy megkóstolják ezt az egészséges ételt!

Lángos receptek
A nyár egyik legmeghatározóbb étele a lángos.

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!