Barbecue szósz receptek

Barbecue szósz receptek

Az idő gyönyörű, a nap szikrázóan süt és a jég is elkészült már a poharakba. Mi hiányozhat még egy igazi nyári kerti partihoz, mint egy isteni barbecue?Ííme három felejthetetlens recept a tökéletes kerti sütéshez!


Tandori barbecue csirkecombok

Daraboljuk minél kisebb részekre a csirkecombokat a tökéletes sülés és az ízek érvényesülése miatt. Tegyünk egy keverőtálba apróra vágott lilahagymát, fokhagymát, gyömbért és friss koriandert, adjunk hozzá egy doboz natúr joghurtot. Fűszerezzük a pácalapunkat 1 ek ecettel, ugyanennyi mézzel és ízlés szerint ízesítsük egy kevés pirított köménnyel, feketeborssal és sóval a húspácunkat. Hogy elkerüljük a hús sütés közbeni kiszáradását, tegyünk a keverékhez egy kevés olívaolajat is, majd forgassuk meg ebben a joghurtos pácban a húsdarabkákat és hagyjuk érlelődni legalább 30 percet benne. Végül tegyük a grillsütő egy kevésbé forró részére a húst és 15 perc alatt süssük ropogóssá, miután percenként megforgattuk. Zöldséggel és gyümölcsökkel is tálalhatjuk a Tandori stílusú csirkét.

Barbecue burger

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Vegyünk négy szelet lapockát, hátszínt, combot, vagy bélszínt ízlés szerint, a barbecue hamburgerünk frissen darált hús helyett  pácolt hússal készül. Tegyünk egy csészébe egy kevés szójaszószt, adjunk hozzá egy ek szárított, vagy friss aprított zellert, ugyanennyi felaprított oregánót (szárított is jó), valamint egy kis teáskanál őrölt feketeborsot. A pácba nem szükséges sót tennünk, mert a szójaszósz elég ízt ad, de akár meg is sózhatjuk. Tegyük a pácba a kiklopfolt hússzeleteket és hagyjuk állni benne legalább 30 percet, de ha tovább érleljük, még ízletesebb lesz a hamburgerünk. Vigyázzunk, hamar megsülhet a hús, ne hagyjuk, hogy nagyon megpiruljon, mert nehéz lesz fogyasztani! A faszén csak izzon, ne égjen, amikor feltesszük a grillrácsra a húst, így is 5 perc alatt elkészül körülbelül. A tökéletes hatás érdekében egy kicsit pirítsuk meg a hamburger zsemlék belsejét is a grillen, így még finomabb lesz az íze!

Barbecue sertés szeletek

Keverjük össze egy mély tálban a pác összes összetevőjét, a fél csésze vizet, 1/3 csésze világos szójaszószt,  ¼ csésze növényi olajat, majd fűszerezzük meg 2 gerezd passzírozott fokhagymával, egy teáskanál mustárral és 3ek citromos-borsos fűszerkeverékkel. Forgassuk meg a pácban a sertésszeleteket, melyeket előzőleg kiklopfoltunk. Pácoljuk 2 órán keresztül a húst, majd vegyük ki a pácból és tegyük a grillrácsra. Oldalanként körülbelül 6-7 perc alatt süssük készre, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki a hús! Grillezzünk köretnek zöldségeket, melyeket szintén megforgathatunk a páclében!

Jó étvágyat kívánunk!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek