Egészséges étrend gyerekeknek

Egészséges étrend gyerekeknek

Ahogy gyermeke nő, az ételekkel kapcsolatos téves információkmegzavarhatják egészséges és kiegyensúlyozott étrendjét.


Egy tinédzser étkezési szokásai már részét képzik az önálló döntéshozatal kezdeti szakaszának. Fogadja el gyermeke döntéseit, azonban figyeljen oda az ételekkel kapcsolatos újonnan felvett szokásaira, tekintve, hogy ezek nem biztos hogy az egészséges kategóriába tartoznak.

1. tévhit: A szervezet vízelraktározása a túlzott mennyiségű folyadékfogyasztásnak köszönhető.                                                                  

Ez az ötlet különösen azoknak a lányoknak és nőknek a körében népszerű, akiket aggaszt a puffadás. A szervezet hatékonyan szabadul meg a fölösleges vízmennyiségtől, így nagyobb eséllyel fogja a vizet elraktározni,ha úgy érzi, nem kap elég folyadékot.

2. tévhit: A vegetáriánus étrendre váltás garantáltan egészséges.

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

A vegetáriánus étrend nagyobb mennyiségű telített zsírbevitelt jelenthet, ahol a halat és a húst a sajt pótolja.Ezért általában nem garantált, hogy a szervezetbe kellő mennyiségűvas és B12 vitamin kerül. Mindazonáltal a megnövekedett gyümölcsrost, zöldség és gabona bevitel mindenképpen egy egészségesebb döntés lehet, így győződjön meg arról. hogy gyermeke a tápanyag hiányokat különböző ételekkel és kiegészítőkkel pótolja.

3. tévhit: Diétás üdítőt korlátlanul lehet fogyasztani

Az efféle üdítők rendszerint kalória mentesek, azonban ugyanúgy savasak, melyek megtámadhatják a fogzománcot. Ezeknek a nap folyamán történő rendszeres szürcsölése a lehető legrosszabb, amit a fogaink ellen „elkövethetünk”. Az efféle üdítőket a legjobb étkezések közben inni, és akkor is szívószállal. Megjegyzés: Az ebéd vagy a vacsora kihagyása nem vezet egészséges és kiegyensúlyozott étrendhez, emellett gyakoribb fölösleges nassolást eredményezhet. A kisebb étkezések, - beleértve a reggelit - biztosabb utat jelentenek az egészséges testsúly elérésében. A tejtermékek egyáltalán nem mind rosszak! Értékes kálcium, vitamin és fehérje források. Még a zsíros tejek is csak 3-4%-ot, a sovány tejek pedig 1.5-2%-zsírt tartalmaznak. A  cukormentes joghurt, egy pohár zsíros tej helyett sovány tej, és a desszerteknél használt tejszínhab helyett a túrókrém segíthetnek ha aggódik a zsíros tejtermékek miatt. 

Szeretne hozzászólni a cikkhez? Ossza meg véleményét a Megjegyzés rovatban! Hasznosnak és érdekesnek találta a cikket? Kattintson a "tetszik" gombra! Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, ne feledje el megosztani másokkal!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!

Hogyan csináljuk...

how to banner

Ajaksmink 5 lépésben

A rúzsos ajkak soha nem mennek ki a divatból! Kiválóan feldobják megjelenésünket és alapvetően határozzák meg a női arcot. Miért ne hozzuk ki belőlük a legtöbbet?

További részletek

Hogyan készítsünk egészséges és diétás hamburgert?

A hamburger egy közkedvelt, ugyanakkor kalóriadús étel. Az alábbi zsírszegény recepttel azonban az egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondania a róla.

További részletek

Hogyan rakjunk rendet az otthoni kábelrengetegben?

A modern háztartásokban egyre több az elektronikai készülék, így egy átlagos nappali úgy nézhet ki, mintha egy vödör műanyag gilisztát szórtunk volna szét. Íme pár ötlet hogyan orvosolhatjuk ezt a helyzetet.

További részletek

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

Oral-B: 2 perces beépített időzítő

"

Az időzítőt én rendkívül hasznosnak tartom. Bár korábban sosem mértem, hogy meddig mostam a fogaimat, de érzésre nem volt meg a 2 perc. Ez egy jó funkció, mert mindenkit arra ösztönöz, hogy használja ki a 2 percet és így érje el a tökéletes fogakat.

"

nagykövet által