Egyszerű vacsora receptek

Egyszerű vacsora receptek

Az előre tervezés csökkenthet a háztartás költségvetésén és segíthet abban, hogy ízletes és egészséges ételeket rakjunk a vacsoraasztalra, még akkor is, ha egyébként sok a teendőnk.


Az előkészületek

Vegyünk egy naptárat vagy készítsünk saját táblázatot, ahová minden napra fel tudjuk jegyezni az egyszerű vacsora ötleteinket! Az első látásra talán ijesztőnek tűnő üres oldalak hamar betelnek majd.

Hús

A csirkehús kiváló protein- és vitaminforrás, emellett ideális receptalap egy hétköznapi vacsorához.

Grillezzünk csirkét a bőre nélkül. (A rántott hús akár hatszor hízlalóbb lehet!) Használjuk fel a megmaradt vasárnapi ebédet egy második fogáshoz, így egy csirkéből máris két főételt nyerhetünk. Ha sonkát főzünk és szeretnénk félretenni belőle a másnapi vacsorához is, hűtő- vagy fagyasztószekrényben hűtsük le amilyen gyorsan csak lehet! A hús lefagyasztásával pénzt takaríthatunk meg – vegyük meg leárazva, és fagyasszuk le a fogyasztás napjáig. A nyers húst mindig a lejárati dátuma előtt helyezzük a mélyhűtőbe és a kiolvasztást követő két napon belül használjuk föl!  Amennyiben a kiolvasztáshoz mikrohullámú sütőt használunk, a húst azonnal el kell készíteni!

Hal receptek

Registration

Legyen tagja a programnak és férjen hozzá exkluzív ajánlatainkhoz!

Csatlakozom

Az olajos hal fogyasztása heti egy-két alkalommal ajánlott, ez lehet tonhal, szardínia vagy makréla. A konzerv tonhal hagyományos halnak számít. A fehér húsú hal tápláló és egészséges recept, párolt zöldséggel, vagy rizskörettel tálalva. Amennyiben halas pitét tervezünk, készítsünk több krumplipürét és fehér húsú sült halat, amelyekből pogácsákat formázhatunk és lefagyaszthatunk egy másik alkalomra.

Rizs- és tésztafélék

A keményítőt tartalmazó élelmiszerek kiváló szénhidrát- és energiaforrások, emellett B-vitaminokat, rostokat, kalciumot és vasat tartalmaznak, 30%-át kitéve a napi szükségletünknek. Variáljuk a feltéteket, hogy minél ízletesebb legyen: készítsünk paradicsomos és zöldséges szószokat, citromos csirkét és félzsíros sajtból készült mártásokat. Ha a gyerekek ragaszkodnak a pesto-hoz, csak szórjuk meg zöldségekkel, például répakockákkal, brokkolival vagy kukoricával. Legyünk óvatosak a rizs főzésénél! Amikor megfőtt, hagyjuk a forró vízben, vagy gyorsan hűtsük le hideg vízzel,  esetleg kis edényekben rakjuk a hűtőszekrénybe. Ne engedjük, hogy lassan, magától hűljön ki. A rizs- és tésztafélék jól jönnek, mikor a friss ételek már fogyóban vannak.

EverydayMe tipp:

A gyerekeknek külön tervezzük meg az edzés utáni vacsorájukat, és készítsünk az aktivitásukhoz igazodó, kalóriadúsabb ételeket!

Adja meg személyes adatait!

Kérjük, hogy a továbblépéshez töltse ki a csillaggal megjelölt mezőket! Amennyiben szeretné, hogy testreszabott ajánlatokkal és tartalmakkal jelentkezzünk, ne felejtse el kitölteni az opcionális mezőket is!